Dokładnie kontrola będzie polegała na tym że pies cię odznaczy do mandatu.
Jeszcze musza zamontowac urzadzenia namierzajace na ziemi, bo wynajecie satelitow do sledzenia kilkunastu milionow samochodow??? Z torbami by poszli
Z tej ustwy wynika, że każdy użytkownik pojazdu, musi zaintalować jakieś urządzenie geolokalizacyjne, każdy centymetr jazdy będzie moniotorowany.
Na podstawie gps nie doczytałaś? A satelity nie śledzą i błędne jest pojęcie nadajnik gps. Nie opisano również że by gps działał trzeba mieć działającą kartę sim mogącą połączyć się z serwerem. Oj no i jeszcze obowiązek dodatniego konta wyszedł…
Może być aplikacja na smartfonie.
@okonek w Polsce bardzo szybko inwestycja się zwróci.
Przekraczanie prędkości, to norma u 90% kierujących pojazdami.
Bo limity są bez sensu.
A jaka masz gwarancje, ze pisal to newsolap bez pojecia? Zalapal slowa kluczowe - GPS, lokalizacja i skrobnal co mu slina na jezyk przyniosla. Przeciez tam nie ma nawer numery usrawy, ktora jest nowelizowana. Ze chca przewozy TIR lokalizowac to cos mi sie o uszy obilo - ale nie wiem czy lobby przemyrnicze nie bylo silniejsze?
Dlatego pytam. Ale ten portal raczej dzieci nie zatrudnia. Do takich szmatławych artykułów trzeba profesjonalnego pismaka.
![]()
![]()
![]()
No tak. Trzeba poszukac na stronie rzadowej co Duda dzis podpisal (oprocz kota oczywiscie)
Też tak zrozumiałam.
Już dawno namierza się osoby dzięki aktywności telefonu, tylko jego całkowite wyłączenie to utrudnia.
No właśnie. Będe miała aplikację w telefonie, bateria padnie, koniec z namierzaniem a ja dalej jadę
Co w takim przypadku?
Mandat.
Moga mi naskoczyć…
Mandat pincet. I ufundowałaś patolowi picie na tydzień.
niestety nie. Komornik US jest mega skuteczny. Zresztą… US dzięki namierzaniu wie czym jeździsz… itd
Spoko. Nim to wejdzie w życie, Polak opracuje “kontratak” ![]()
O ile to prawda. A już jest dawno coś co pomaga ale… Jest Yanosik ale firma się skurwiła z państwem i nie wiem czy warto im ufać
Mało im?
Póki mamy włączony telefon, działa nasza lokalizacja, czego jeszcze im potrzeba?
twojego peselu zrozum telefonu się nie sprawdza a w aucie sprawdzą czy dane się zgadzają. I sprawdzą ile paliwa kupuję i gdzie… i czy nie kupuję na lewo…
No wiesz, kilka lat temu musieliśmy podać takie dane przy rejestracji karty SIM.