O co lotto?

Czy coś źle czytam czy inwigilacja totalna własnie się rozpoczęła?
https://next.gazeta.pl/next/7,151003,26040597,prezydent-podpisal-ustawe-uzytkownicy-samochodow-beda-je-musieli.html#a=90&c=145&s=BoxBizMT

Bedzie co sprzatac po PiS.
O ile nastepnej ekipie sie to nie przyda,

1 polubienie

O ile będzie następna.

Ktos tam zawsze bedzie.
Covid wszystkich nie wybije.

1 polubienie

Ale odpowiedz czy też to rozumiesz jak ja że każdy kierowca będzie musiał być zarejestrowany i powiązany z samochodem?

1 polubienie

Uszczelniają. Hajs musi się znaleźć.

1 polubienie

Co uszczelniają? Chcą wiedzieć ile jeżdzę?

1 polubienie

Ile i gdzie. Zakazane są okolice biur poselskich posłów PO :grin:

2 polubienia

Jest opcja aplikacji . I tu pytanie wjeżdżam na stację i będzie ikonka do kliknięcia paliwo/hoddog/siusu/kupa?

Lektorem będzie Kaczyński. On ci wskaże słuszną drogę.

2 polubienia

Po jego głosie na każdej stacji będzie kupa.

1 polubienie

Nie ciesz się , za tydzień obowiązkowy pesel na paragonie z alkoholem:)

4 polubienia

Qrwa :angry::grimacing::pleading_face:

2 polubienia

Z tego co sie doczytalam, ze te lokalizatory maja dzialac tylko przy platnych odcinkach. Ale tak, wygkada na to, ze zanosi sie na zaczipowanie wszystkich samochodow, na razie, poki ludzi sie nie da.
Ale z tymi “newsami” tak bywa, ze niewiele da sie z nich doczytac.

1 polubienie

No podobnie odczytałem że wszystkie auta mają mieć obowiązek ale ma działać tylko na płatnych. Tylko kto mi nie zagwarantuje że tak będzie? Bo kary mają być obligatoryjne nie ważne czy jeździsz płatnymi.

1 polubienie

Jeśli będą znać trasę naszego przejazdu, to i podgląd w prędkość też😁
Koniec z suszeniem, spojrzą w monitor i sruuu mandat za mandatem.

3 polubienia

Jak sadze jest to przymiarka do tego co zdaje sie testuja w Porrugalii - czyli urzadzenia, aplikacji automatycznie pobierajacego oplate za przejazd jak znajdziesz sie w zasiegi czytnika. Jesli system po wjechaniu na obszar platny tego nie wykryje robi zdjecie i wystawia mandat. W praktyce kazdy samochod to bedzie musial miec. A lokalizacje mozna wykorzystac w rozny sposob, to prawda.trasa, pomiar predkosci - radary juz nie beda potrzebne. A panstwo bezprawia Ci nie zagwarantuje, ze tego nie wykorzystaja w jeszcze inny sposob. Mozliwosci jest duzo.
Ale jak sie ktos uprze to juz masz szpiega w postaci telefonu przy sobie…

1 polubienie

Bez policji. Wiesz US wysyła ci mandat…

1 polubienie

Na mój chłopski rozum, kontrole na drogach będą zbyteczne.

3 polubienia

Sorry w Polsce już to funkcjonuje. Nazywa się viatoll a dla prywatnych nie pamiętam. Ale nie rejestruje twojej trasy!!!

3 polubienia