Znamienne że w tym kraju najbardziej przeszkadzają władzy mieszkańcy: mniejszości narodowe, mniejszości seksualne, lewacy, nauczyciele, profesrowie, prawnicy, lekarze, rodzice dzieci niepełnosprawnych, dziennikarze mediów niepublicznych, ekolodzy, bezdzietni… etc.
Jakby tych wszystkich ludzi przegnać z kraju… to już byłby raj…
Jak zaczelam czytac Twoje wyliczanie to od razu tak sobie pomyslalam…
Polska tylko dla Polaków! Białych! Katolików! Bóg, Honor, Ojczyzna!
Ksenofobii i szajby ciąg dalszy. Niedługo nawet Orbana zeżremy. Choroba postępuje. Potem już tylko krzyż będziemy szanować.
Zanim zacznie się rzucać jakieś slogany o czystości rasy i temu podobne, wypadałoby najpierw choć pobieżnie zapoznać się z dokumentem, o którym jest mowa w rzeczonym artykule i faktycznie sprawdzić w jakim kontekście została przywołana tam mniejszość Niemiecka, tudzież inne mniejszości. Wydaje mi się, że w dobie internetu nie powinno to nikomu sprawiać trudności. Aczkolwiek zawsze mogę się mylić.
Szanuję za tą samokrytykę. Mnie w to nie mieszaj
Otoz to…
Ale tylko krzyz. Ukrzyzowany byl Zydem…
No coz, smiech to zdrowie…
Co ma śmiech do powyższego tematu?
Znalazłem ten dokument po niecałej minucie googlowania, i po następnej minucie wyszukałem wszystkie wystąpienia frazy ‘niemc’ (żeby wyłapać zarówno ‘Niemcy’ jak i ‘Niemców’). Jest ich 10:
- Na stronie 64 Niemcy są wymienione w tabeli-wykazie krajów, w których miejscowa jednostka analityki finansowej ma podpisane porozumienie o wymianie informacji z polskim Generalnym Inspektorem Informacji Finansowej.
- Na stronie 96 opisany jest przykład siatki przestępczej, która handlowała młodymi chłopcami pod pozorem załatwiania pracy w Niemczech.
- Na stronie 125 jest wzmianka o wykrytej w Niemczech irakijskiej grupie przestępczej.
- Na stronie 194, p.689 Niemcy są wymienione jako jedno z państw “borykających się z problemem islamskiego radykalizmu”.
- Na stronie 195, p. 691 Niemcy są wymienieni jako jedna z 9 mniejszości narodowych zamieszkujących Polskę. (To jest ten punkt, który członkom Mniejszości Niemieckiej się nie spodobał.)
- W tym samym punkcie Niemcy są wskazani jako najliczniejsza mniejszość narodowa.
- Na stronie 200, p. 709 wspomniano, że belgijskie ekstremistyczne grupy prawicowe “nawiązały kontakty z podobnymi im grupami” m.in. w Niemczech.
- Na stronie 205, p.721 wspomniano, że jeden z “głównych zidentyfikowanych szlaków przerzutu nielegalnych imigrantów drogą lądową” przebiega przez Niemcy.
- Na stronie 220, p. 765 wspomniano, że Hawala (nieformalny, alternatywny system przekazywania środków finansowych, pierwotnie wykorzystywany przez kupców w krajach Azji południowej) jest rozpowszechniony m.in. w Niemczech.
- Na stronie 295, p.1009 wspomniano, że zagrożenie terroryzmem w Niemczech jest wysokie, według informacji niemieckiego Federalnego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych.
Poza tym jest jeszcze jedno wystąpienie frazy ‘niemi’, która w założeniu miała wyłapać ‘Niemiecki’, ‘Niemiecką’, itp. Pierwszy paragraf na stronie 96 wspomina o obywatelu Niemiec poszukiwanym listem gończym. (To jest ta sama historia jak ta wspomniana w punkcie 2 powyżej.)
Więc @elsie, @anon86894402, @birbant, @Devil: skoro już wiecie o czym rozmawiamy, to można wreszcie zacząć rozmawiać na poważnie…
Brawo Wabbit!!!
Daj spokój. Ja po prostu zrobiłem to, czego p. Aleksandrze Gersz z natemat.pl się nie chciało…
Nie tylko jej.
Rozumiem że to zasadniczo zmienia mój wpis?
Absolutnie nic bym w nim nie zmieniał.
To już twoja sprawa. To, że się z ciebie podśmiewam nie zwalnia cię od samodzielnego myślenia…
Ale ja myślę samodzielnie i udzielam takiej odpowiedzi którą uważam za prawdziwą. Niezależnie od tego dokumentu rząd prezentuje fobie niemieckie. Nie są przypadkowe wypowiedzi typu: ukryta opcja niemiecka. Jakbyśmy nie podśmiewali się z moich wypowiedzi… to w kwesti niemieckich lęków… ten rząd ma spore zasługi…
I zaraz usłyszę że wstajemy z kolan a ja wolę być nomen omen niemieckim lokajem
Ale ona wziela wierszowke…