O kurna! Takiego piwa jeszcze nie widziałem.
Venus jest na Wenus.
Warunki, tlen itp
A na co warunki czy jakiś tam tlen? Byle by gorzała była! Ot, co!
Tlen jest złośliwym oksydantem. Demoluje nie tylko włosy i metale.
Pierwsze, prymitywne życie na Ziemi powstało w warunkach beztlenowych, a więc okazuje się, że życie bez tlenu jest możliwe. Dowodem są beztlenowce.
Tlen jest produktem ubocznym (czytaj: niepotrzebnym odpadem) przemiany materii cyjanobakterii. Oddychamy odpadem, jak mucha, która się żywi…odpadem.
Temat wielokrotne przerabiany?
Wóda, by być wódą, musi na końcu powiązań chemicznych posiadać tzw. grupę hydroksylową (wodoroTLENOWĄ) - OH.
Na upartego, to węgiel C możnaby zastąpić krzemem Si, ale bez tlenu taka substancja nie sponiewiera.
Gorzałę z ziemi przywieziemy osobnym transportem. Nawet kosztem części kolonistów.
W tem konkretnem przypadku, tlen, jak najbardziej spełnia korzystną, a nawet wiekopomną rolę…
…pozostając jednocześnie złośliwym.
Każdy kij ma końce dwa, a medal dwie strony.
Dualistyczna natura rzeczy.
Życiodajne Słońce potrafi gały wypalić i skórę zedrzeć. Wodą można pragnienie ugasić, albo weń życie zakończyć. Na ogniu piwo można podgrzać , albo paluch poparzyć…
…itd…itp.
Generalnie jestem z astronomią na bieżąco. Ciekawi mnie, co się dzieje na niebie więc Wenus nie jest mi obca.
Poniżej moja fotka Wenus z Księżycem z 3 grudnia poprzedniego roku. Rewelacyjna nie jest, bo smartfonem, ale potwierdza moje słowa.
Ona się w tym okresie do Księzyca podwalała i zbliżyła się do niego bardzo blisko.
Kosza od Księżyca dostała i teraz już się do niego nie zbliża.
Czy zdajesz sobie sprawę, jaki nastapiłby chaos na Ziemi, jakby Wenus skradła Księżyc i wspólnie stworzyliby układ podwójny
…
Gdzies w tym balaganie spowodowanyn zamiennoscia pierwiastkow wiodących w tzw. alternatywnej chemii organicznej i zyciu opartym na krzemie zamiast wegla proponowonano tlen zastapic chlorem.
Czyli obyloby się bez tlenu, a co za tym idzie i wody?
Czy takie chlorowo krzemowe zycie mogloby powstac na Wenus? Czy jednak tam troszke za duzo siarki?
Wenusowy Greenpeace przestałby walczyć z emisją dwutlenku węgla, a zaczałby wojnę z dichlorkiem siarki.
W okresie podwalać się do Księżyca to w moim mniemaniu kiepski pomysł tej Wenus …
Ciekawe co na to Księżyc.
W wielu mitolgiach Ksiezyc to płeć żeńska…
La luna
Związki jednopłciowe we Wszechświecie, to nic szczególnego.
Gwiazda z gwiazdą, czarna dziura z czarną dziurą.
Trójkąty też nie są jakąś osobliwością.
Wszystko po bożemu.