Pandemia koronawirusa zainteresowała naszego narodowego eksperta d/s tajnych i niezrozumiałych.
Antoni Macierewicz w formie. “Mamy do czynienia z atakiem biologicznym” “Ewidentne ślady trotylu. To był zamach!”
“Mamy do czynienia z pandemią i atakiem biologicznym, którego źródłem są Chiny, a ich najbliższy sojusznik – Rosja, uruchomiła atak dezinformacyjny” -stwierdził Antoni a to woła o powołanie podkomisji w kwestii powszechnej pandemii.
A juz myślałam, ze się zadekowal w jakimś schronie uciekajac przed wirusem. A dziś pldawyali, ze sam wirus mogl sie pojawić w Europie wczesniej po jakichs igrzyskach sportowych. Przywieźli zawodnicy. Ale to byli wojskowi i sprawę wyciszono
U nas maja sprawdzi wszystkie dziwne przypadki od października.
Jak to Smoleńsk się nie udał? A ile za nicnierobienie zafasował Antos w komisji, pardon, podkomisji? Ile przygarnęli krewni i znajomi królika. Za nic, zaznaczam, bo efektu nie ma i protokołu końcowego też nie ma. A fundusze na komisję szły (i pewnie dalej idą) w grube miliony.
Chyba że Maciara miał ambitniejsze plany.
Jak widac nie daje za wygraną. Chce jeszcze ugrać, bo ziemia zaczyna stopy parzyc… Tu nieźle d… dają, chcecie to przeczytajcie (krótkie). @Bingola KLIK
Słyszałem wypowiedź prawnika konstytucjonalisty z Krakowa (nazwiska nie zapamiętałem) który wywiódł, że wybory nie mogą się odbyć nie tylko 10-05, nie tylko w maju, ale w ogóle. Te kroki prawne jakie w związku z wyborami wykonał, wykorzystał PiS wprost uniemożliwiają przeprowadzenie jakichkolwiek wyborów prezydenckich w obecnej sytuacji. Wszystkie procedury, terminy, warianty zostały wykorzystane. Wyjściem obecnie jest reset w postaci ogłoszenia stanu epidemii i po nim powrócenie do procedury wyborczej od nowa, od początku, czyli od przyjmowania zgłoszeń kandydatów. I pewnie od przywrócenia pierwotnego prawa zmienionego doraźnie dla bieżących potrzeb
I pomyśleć, że Tusk, znany ze swoich błyskotliwych myśli powiedział kiedyś:
“Na Białorusi nigdy nie wiadomo kiedy będą wybory, ale wiadomo kto je wygra, zaś w Europie odwrotnie”
I pomyśleć, że bliżej nam teraz do Białorusi niż Europy.
“Wybory przeprowadzone przez Państwową Komisję Wyborczą, w trosce o bezpieczeństwo Polaków, ze względu na sytuację epidemiczną, odbędą się w trybie korespondencyjnym. Porozumienie Jarosława Gowina zobowiązuje się do poparcia ustawy o szczególnych zasadach przeprowadzania wyborów powszechnych na Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej zarządzonych w 2020 r., a jednocześnie przedstawi, w uzgodnieniu z Prawem i Sprawiedliwością, propozycje jej nowelizacji.”