Obawiacie się brunatnej koalicji?

Za rok arcy ważne wybory parlamentarne. Na czele sondaży pozostaje KO. PiS po rozłamie jest mocno osłabiony

Kluczową rolę odegra konferencja oraz partia Brauna. Te dwa ugrupowania maja razem ok. 20% poparcia i to one mogą zdecydować o kształcie polskiej polityki w roku 2027

Partia Tuska ma problem z którym może sobie nie poradzić - aferę szpitalną. Ostatnio doszły im dodatkowo problemy z pieniędzmi dla powodzian

Wyobrażacie sobie w sejmie Mentzena i Brauna będących w koalicji z PiS? Że pójdą na taki układ by pokonać KO? Że Braun będzie wicepremierem?
Jaka będzie wtedy nasza polityka zagraniczna, relacje z Ukrainą, Niemcami i UE? Polexit?

Do tego dochodzi ktoś kto chce być liderem całej prawicy a mianowicie prezydent Nawrocki

Ponoć Braun nie będzie nikim ważnym ponieważ nasi amerykańscy sojusznicy by tego nie zaakceptowali

Większość Polaków jest za pozostaniem w UE. Ale to niestety może nie wystarczyć

Ale prawica miałaby prawdziwe “powstanie” na ulicach i nie tylko gdyby próbowali nas wyciągnąć z UE

Moim zdaniem to referendum w sprawie polexitu to tylko na razie puste pieprzenie w celu zdobywania elektoratu

Oczywiście że się obawiam ale nie uważam tego za koniec świata

Myślę że będą oni uprawiać politykę prozachodnią (I trochę prorosyjską). A jedynie werbalnie antyunijną

A pamiętajmy że kwestia aborcji jest jeszcze nie załatwiona i Polacy jeszcze o tej kwestii nie zapomnieli

Zacząłem mieć marzenie polityczne, żeby w końcu PiS i PO zakopali topór wojenny.

Nie przypuszczam, żeby Konfy poszły w koalicję z PiSem. Nie opłaca im się to.

A dlaczego tak uważasz? Może częściowa i luźna koalicja?

Nie wiem, co to jest częściowa i luźna koalicja.
Uważam tak, bo jestem wyrachowanym realistą i nie ma we mnie krztyny żadnej ideologii. Wystarczy popatrzeć na to co się dzieje i nie przejmować się różnymi ekspertami politycznymi, od których w mediach się roi. Wiedza historyczna bardzo się przy tym przydaje.
Gdy uczysz się historii wchłaniasz wiedzę ekonomiczną, demograficzną, socjologiczną i znajomość procesów politycznych. I żadnych emocji.