Za rok arcy ważne wybory parlamentarne. Na czele sondaży pozostaje KO. PiS po rozłamie jest mocno osłabiony
Kluczową rolę odegra konferencja oraz partia Brauna. Te dwa ugrupowania maja razem ok. 20% poparcia i to one mogą zdecydować o kształcie polskiej polityki w roku 2027
Partia Tuska ma problem z którym może sobie nie poradzić - aferę szpitalną. Ostatnio doszły im dodatkowo problemy z pieniędzmi dla powodzian
Wyobrażacie sobie w sejmie Mentzena i Brauna będących w koalicji z PiS? Że pójdą na taki układ by pokonać KO? Że Braun będzie wicepremierem?
Jaka będzie wtedy nasza polityka zagraniczna, relacje z Ukrainą, Niemcami i UE? Polexit?
Do tego dochodzi ktoś kto chce być liderem całej prawicy a mianowicie prezydent Nawrocki
Nie wiem, co to jest częściowa i luźna koalicja.
Uważam tak, bo jestem wyrachowanym realistą i nie ma we mnie krztyny żadnej ideologii. Wystarczy popatrzeć na to co się dzieje i nie przejmować się różnymi ekspertami politycznymi, od których w mediach się roi. Wiedza historyczna bardzo się przy tym przydaje.
Gdy uczysz się historii wchłaniasz wiedzę ekonomiczną, demograficzną, socjologiczną i znajomość procesów politycznych. I żadnych emocji.