Obowiązkowe szczepionki

Skoro tak uważasz…

To ich dziecko i już. Dlatego też należy zlikwidować emerytury, będzie się rodzic więcej dzieci, dziecko będzie dobrze traktowane, bo inaczej rodzic na starość umrze z głodu, gdyż potomstwo się od nich odwróci, a tak, to pomogą rodzicom

Statystyki,wykazuja,ze gdy ide na spacer z psem,mamy statystycznie po trzy nogi.
Pokaz mi wyniki badan,ktore potwierdzaja te statystyki.
W mojej trzyosobowej rodzinie,dwoch jest nieszczeoponych i nigdy jie cjorowali na vhoroby zskazne,mnayomiast moja siostra,z9na,jej dwie siostry,mialy wszystkie szczepieniabi chorowaly.
Jak sie to ma do tego co piszesz.
Mam oolege rowiesnikamtez nieszczepiony i tez nie chorowal. ???

Prowokator jesteś i tyle :joy:

1 polubienie

Neeee

Nie kłóć się, wiem lepiej. :blush::yum:

1 polubienie

hiszpanka to ludzi niczego nie nauczyla - przyjelo sie, ze byl to wyjatkowo zjadliwy wirus grypy, ale tak do konca nie wiadomo.
cos kiedys czytalam, ze Ruskie kombinowali wykopac do badan kilku nieboszczykow zmarlych na te chorobe z wiecznej zmarzliny, ale czy w koncu sie odwazyli?
natomiast teorii o zbawiennym wplywie pandemii dzimy czy jak inni to nazywaja czarnej smierci jest kilka - co ciekawe atakowala ona najlepiej odzywionych i teoretycznie najslinieszych przedstawicieli naszego gatunku - arystokracje, bogaczy itp. - tych pandemii bylo kilka jak nie kilkanacie na swiecie, ta ostatnia najbardziej przetrzebila ludnosc w Europie, nastapila swoista wymiana genetyczna - ci co przezyli zajmowali miejsca zmarlych w struktorze spolecznej. zlikwidowalo to nieco skostniala hierarchie sredniowieczna - bo gdyby nie to nie wiadomo czy nie tkwilibysmy po uszy we wlasnych odchodach, odkrywali na nowo kolo, a Azteowie i spolka przezwyciezywszy wstret do pokonywania przestrzeni droga morska nie podbiliby Europy? i mielibtsmy drugie Teotihuacán zamiast Brukseli? :wink:

1 polubienie

To Ty się uczepiles mojego stanowiska. Ja Ci niczego nie próbowałam wmanewrować w głowę.

Nie twojego stanowiska tylko twoich wpisów przypominających nazistów xd

@anon57379857 , jak będziesz sam ze sobą rozmawiał, to wiesz co :slight_smile::rofl::rofl::rofl:

Przeciw grypie na szczescie nie ma obowiazku. Wirus mutuje w takim temie, ze zaszczepi sie jdnymi a umrze na innne. W zyciu sie nie szczepilam i jak dotad grypy (prawdziwej) nie mialam!

Na grypę szczepiłem się tylko raz, zaraz, jak ta szczepionka weszła. Po co ja to zrobiłem, to nie wiem, bo jak nie chorowałem przed szczepieniem, tak nie chorowałem i po szczepieniu. Ale, np mój sąsiad, który przynajmniej raz w roku miał tę grypę, po szczepionce przestał chorować. A ja na ten zastrzyk, to chyba dla towarzystwa z nim poszedłem, bo później wstąpiliśmy na piwo.

2 polubienia

Różnego rodzaju statystyki dotyczące szczepień można znaleźć w internecie, są one wiarygodne i prowadzone przez najważniejsze instytucje.
W mojej trzyosobowej rodzinie,dwoch jest nieszczeoponych i nigdy jie cjorowali na vhoroby zskazne,mnayomiast moja siostra,z9na,jej dwie siostry,mialy wszystkie szczepieniabi chorowaly.
Jak sie to ma do tego co piszesz.
To wciąż dowody anegdotyczne. Lepiej zaufać specjalistom w tej sprawie. Oni nie chcą naszej krzywdy. A skutki uboczne ma wszystko. Lepiej wybrać mniejsze zło.

1 polubienie

Co Ty za rednie wyousujesz,ataki drgawek,dziesiecioketnie leczenie,to dla Ciebie a egdota?
Gratuluje poczuvia humoru,
Nje wiem,xzy hylo by Vi do smiechu,gdyby to Viebie dotknelo,ludz Twohe dzievko.
A jakimz to fachowcem w dziedzinie szczepuen,jest lekarz rejonowy,czy pielegniarka,ktorzy z reholy na oko oceniaja,ze wszystkie dzieci moga hbc szczepione,nawet te z glutem u nosa.
A dtatysyyki sa tylkopo to bybyly,by ktos byl zadowolony.
Gdy zrobie ankiete w obozie dla uchodzcow,wyjdzie mi,ze 98%mieszkancow wloch,to muzlumanie.

Oby ciebie nie sporkalo to mniejsze zl9.
Jak wy lekka reka decydujecie o czyimse zdrowiu i zyciu.
A gdy dotknie was cos,to placz i zgrzytanie zenow,bo dlaczeyo ja.
Wtedy bym Ci powiedzial,bo to mniejsze zlo

Dowód anegdotyczny polega na tym, że ktoś opisuje jednostkowy przypadek, który jest wbrew statystykom i na tej podstawie twierdzi, że te statystyki i wyniki badań są nieprawdziwe. A one są od lat prowadzone rzetelnie na szeroką skalę i jasno wskazują, że tam, gdzie szczepienia są nieobowiązkowe, wzrasta ilość zachorowań na śmiertelne, groźne dla całych społeczeństw choroby.

1 polubienie

@anon57379857 nie kloc sie kobieta ma zawsze racje nawet,gdy jej nie ma ))
Mowi Ci to facet z 36 letnim stazem malzenskim))

1 polubienie

Czyli to na serio działa? Też bym chciał być świadkiem osobiście takich rzeczy i moc poswiadczyc reszcie narodu. :rofl:

Te pierwsze, to faktycznie działały. Ale w następnych latach, z tego, co pamiętam. wystąpiły jakieś problemy,bo wirus się zmutował. Okazało się też, że niektórzy źle znosili tę szczepionkę. Ale to nie były szczepienia obowiązkowe. Szczepił się kto chciał.

1 polubienie

Proszę nie wypowiadać się w moich pytaniach