fakt, ze jutro poniedzialek juz mnie wprawial w zly humor. musiales popsuc do konca???
jakby po kazdej takiej akcji premier Hiszpanii chwalil sie, ze ratuje Europe to nie mialby czasu rzadzic.
tem siwy pan to minister spraw wewnetrznych referujacy wdarcie sie kilku tyciecy ludzi na Ceute, z tego wylapano prawie wszystkich i zawrocono skad przyszli.
jak masz za duzo czasu - to tu skrot poltorej godzinu przepychanek.
z ponad 7 tys. chetnych zostalo tylko niecaly tysiac - nieletnich, ktorych chronia przepisy miedzynarodowe, wiekszosc juz wylapanych siedzi w osrodkach gdzie jest oddzidziczana - czyli ma porzadne spanie, jedzenie i chodzi do szkoly.
w przypadku tonacych lodek sceny sa jeszcze bardziej dantejskie, a ryb z morza Srodziemnego jesc nie radze, bo kanibalem zostaniesz.
No i generalnie,ja sie z nim zgadzam!
Nawet ładnie to powiedział choć dorazna polityka znowu wzieła górę.Bo Bialorus czy Putin tylko korzystają z tego co los im podsuwa.
Czyli z pełzającego islamskiego,imperializmu.
Trzeba byc doprawdy IDIOTĄ by nie zauważyć ze trudno,bardzo trudno doszukać sie tam uciekinierów z Afganistanu.Ba!Są relacje z których wynika ze na afgański motyw,łapią sie juz chyba wszyscy prócz Afgańców.I zapomnianych przez świat,Jemeńczyków.
I tego pan premier nie raczyl zauważyć.Ale,gdyby zauważył to juz kompletnie niczego by nie ugrał bo poprawność polityczne ue by go udusiła przed końcem transmisji!
Kolejna fala islamskiej inwazji na malutką wzgledem świata,Europę,trwa w najlepsze…
Kiedy nastepne zamachy?
Bardzo chcialbym sie mylić i jesli nic sie nie wydarzy w ciagu powiedzmy,najblizszych 2 miesiecy,przyznam sie do błedu.
Tyle ze akurat mam taką prace jaką mam.I tydzien temu ogloszono alert dotyczący spodziewanych ataków w 5 najwiekszych miastach UK.
Oby sie z tym Angole uporali…
Matołuszek kreuje się na drugiego Sobieskiego, który pogonił Turków pod Wiedniem
Tylko że Turcy wcale tak naprawdę nie mieli zamiaru najeżdżać Europy, ich najazd był spowodowany głównie chęcią stłumienia powstania jakie wybuchło w Siedmiogrodzie (jeśli dobrze pamiętam, ale myślę, że kolega @Birbant pospieszy z wyjaśnieniem).
Nie,no…Pewnie.I tak tlumili ze sie pod Wiedniem znalezli…Co Ty za bzdury wygadujesz???
Hitler tez wojny nie chcial tylko przestrzeni życiowej
nie przesadzaj kolego.
wojsko i polska pilicja odwalila kawal dobrej roboty (jak sie w koncu rzad ocknal) nie wpuszczajac migrantow.
ale sposob w jaki to usiluje to PiS propagandowo wykorzystac?
niektorzy moze sie nabiora.
Widze ze coraz czesciej sie nie rozumiemy.Nawet przez chwile nie myslalem tu o Polsce.
Pytanie dotyczylo wystapienia Morawieckiego jako zbawcy Europy, bo tak jest to propagandowo rozgrywane w Polsce.
Co do pelzajacej inwazji islamskiej to juz kiedys pisalam - duza część Polwyspu Iberyjskiego, tam gdzie cieplo (a tym czasie ogrzewania centralnego nie bylo ) w 50 lat. Rzadko uzywajac argumentow typu bitwa. Na ogol wykorzystujac animozje lokalnych wladcow i ich chciwosc. Potem osadnictwem. Nie da sie ukryc, ze w tamtym czasie mieli tez towar bardzo pożądany - wiedzę, czesciowo przejęta od starozytnych, czesciowo importowaną z Dalekiego Wschodu.
A co za tym idzie technologie.
Pozbycie sie ich zajelo 500 lat (liczac od edyktow krolow katolickich) i to nie do konca, bo idzie nastepne tsunami.
Tym razem korzystajace z osiagniec cywilizacji “bialego czlowieka” i zachowujace sie w swojej masie gorzej niz szarancza.