Powiem z angielska - no shit
Kolego z tym szyt to czasem jest sznyt i skooczek Macierewicz na główkę do wypełnienia basenu szpitalnego
Teraz jarek odwali wszystkich, którzy prawdopodobnie w przyszłości mogą ulec rosyjskim wpływom
Ustawa dotyczy spraw do ubieglego roku.
Czyzby Yaro i taki jeden co w keczua mowi sformalizowali umowę z putkiem dopiero w tym roku i krzyczą “łapaj zlodzieja”?
Od 2007 i do przodu oraz profilaktycznie w przyszłości dla prawdopodobnego takiego zagrożenia przez obywateli (szczególnie tych niewygodnych).
No to pewnie źle uslyszalam, albo Długopis z Pinokiem jak zwykle łgali, że do ubiegłego roku.
Kilka razy słyszałem o tym, że jest też taki punkt w tej ustawce.
Nie nazywaj tego potworka prawnego ustawą.
Już poprawiłem
No i wybory mają załatwione. Donek już raczej nic nie wyrzeźbi.
Zobaczymy.
Ale jak to mawial s.p. Kuroń?
Lepiej nie bedzie, ale na pewno śmiesznej. Juz widze te pokazowki o 6 rano z dprowadzeniem delikwentów przed kaczy trybunał. Te piżamki, bamboszki…
Pokazówki to jedno.W mediach będzie stałe używanie, piętnowanie, pokazywanie zdjęć z Putinem. Każdy kto choć raz poszedł na lekcję rosyjskiego będzie okrzyknięty rusofilem i zdrajcą. Wszystko w trakcie kampanii wyborczej. Otrząsnąć się z błota nie będzie łatwo a do tego zakaz pełnienia funkcji.
Są geniuszami manipulacji, niestety.
No zobaczymy, z doswiadczenia wiem, że łaska wyborcy na pstrym koniu jeździ.
A co do rusofilii?
70% wyborców PiS rosyjski to pewnie kojarzy z potworkiem jakim byla obowiazkowa nauka tego języka od szkoły podstawowej.
A pozostale mialo problem z jej ukonczeniem.
Bo dla nich rządy autorytarne to norma - inaczej by na PiS i jego przybudowki nie glosowali, wiec Putin? Lepszy od UE. Choc tez po niemiecku gadac potrafi.
Ile stanowi ten żelazny elektorat?
I czy o wlasnych silach jest w stanie do urn wyborczych dotrzeć? Bo część to już do kościoła nie chodzi, zadowalajac się modlitwa do telewizora w wlaczonym Rydzykiem. I chron nas Boze w takim przypadku przed glosowaniem korespondencyjnym. Bo zamiast wizyt pasterskich będą wizyty wyborcze.
Ja to myślę raczej o takim scenariuszu, że "żelazny elektorat’ to dotrze do urny nawet na czworakach pod górkę i w ulwę z huraganem ale duża część niezdecydowanych i zniechęconych zostanie w domu.
Podsypują groszem komu tylko mogą a do wyborów pewnie jeszcze coś wymyślą.
Mówi się tez otwarcie o niedoszacowaniu elektoratu PiS więc jakoś wszystko czarno widzę. Czy inni wyborcy się zmobilizują? Wątpię w to.
Tez możliwe.
Tu nawet nie o grosz chodzi.
A o styl propagandy i dostep do tradycyjnych srodkow masowego przekazu.
Mam okazje teraz bedac w Polsce obejrzec to w naturze.
TVPiS opanowal do perfekcji sztukę prania mózgu i nachalności w promowaniu klamliwej miernoty z czelusci gdzie Stalin z Dzierzynskim (oj, jeszcze trochę…) przybijaja sobie piątkę.
A te Polsaty miałkie.
TVN przyjęło postawe obronną - a tu potrzebny jest atak. I podkreslanie nieco wiekszej obiektywnosci.
Jądrem ciemnosci nie jest tylko Kaczynski.
Przy niektorych, mlodszych politykach (którzy sporo energii zużywają na wzajemne wyrzynanie sie na szczęście) to on jastrząbek pokoju sie jawi.
Publiczna tiwi to wiadomo jaka jest - opary absurdu przesłaniają ekran a uszy więdną od tego, co można tam usłyszeć. Polsat stoi rozkrokiem ale z przewagą ukłonu w stronę aktualnie panujących. TVN jeszcze się jakoś trzyma w kontrze. Pozostałe telewizornie, które mają publicystykę są bardzo prorządowe. Czyli w mediach z obrazkiem jest w zasadzie jedna narracja.
Stacje radiowe o zasięgu ogólnopolskim też raczej nie mówią nic bardzo krytycznego wobec PiS. Może Zetco coś się wymsknie. Jak jest lokalnie, nie wiem. Myślę, że zależy im na koncesji i za bardzo się wychylać nie będą. Zwłaszcza po lekcji jaką dostali przy okazji TVN 24.
W zasadzie wszystkie media są jakoś trzymane za wiadomo co i zastanawiają się pewnie pięć razy zanim wypuszczą materiał krytykujący PiS.
Tu może być, że na dwoje babka wróżyła. Ta specustawka może też być strzałem w kolano PiS.
W innym pytaniu zapodałem swój pogląd na powstanie tej komisji.