Szukałem jak zrobić ankietę, ale na smarcie chyba się nie da.
Zauważyłem że jest wiele pytań, które są ledwie co muśnięte, podczas gdy rozmowa często rozwija się w innym kierunku. Tak się zastanawiam, czy to jest dobre czy nie.
W gruncie rzeczy jest to bardzo fajne, bo lepiej się poznajemy, no i może też rozumiemy przez to.
Tylko czy to ma być cel naszego forum?
Co o tej szczególności tego forum myślicie?
Wiele osób ma w profilu zaznaczone, że nie przeszkadza nam odbieganie od tematu, a to oznacza, że trzeba mieć na uwadze naszą spontaniczność , improwizacje i inne takie
A ja mam proszę nie odbiegac
Czyli czujmy się jak u siebie w salonie. Też mi się to zaczyna podobać. A przy okazji o czymś pogadajmy.
Podobny system działa w przypadku plotki.
Informacja, że jedna baba drugiej babie wsadziła do doopy grabie, po interpretacji kilku osób, ewoluuje.
Już czwarta osoba, która dowiedziała się o wojnie bab, jest przekonana, że to nie były grabie.
To znaczy, że Twoje pytania @GumowyKrokodyl muszę omijać szerokim łukiem.
Odpowiadając na pytanie, oświadczam iż zupa grzybowa jest najlepsza…
Zauważyłem że często pytania zaczynają żyć swoim życiem. Kilka dni temu wrzuciłem temat o Grenlandii z rana, po czym poszedłem do pracy… to był błąd.
To jest portal towarzysko dyskusyjny, z naciskiem na to pierwsze. Dlatego postulowałem o inną nazwę.
To nie tak @ciekawie, po to zrobiliśmy takie ustawienia,żeby inni je uszanowali, każdy ma do tego prawo, jeśli się zdarzy , że ja z rozpędu chlapnę kilka postów odbiegających od tematu, masz prawo to zgłosić do moderacji i umieścić mnie w ignorowanych .
Jednym słowem ten portalik jest pretekstem do prowadzenia życia społecznego, jakkolwiek trochę utopijnego bo wirtualnego.
Nawet najmniejszej ochoty bym nie miał @anon75849589. Po prostu jest to ciekawy fenomen tutejszy. Do tego na całkiem wysokim poziomie kultury rozwijający się .
Na poprzednim bylo to samo. Jest moim zdaniem jedna z zalet forum.
To forum,nie jest tematyczne.
Raczej rozrywkowe,z luznymi rozmowami.
A i wielu uzytkownikow zezwala na odchodzenie od tematu.
Ot takie rozmowy o wszystkim i o niczym.
Ale byloby to zerwanie z dluga tradycja - taka calkowita zmiana nazwy.
Najczęstszym odbieganiem od tematu jest polityka lub lizanie sobie tylkow przez członków reżimu
Ktos tego przestrzega?
No wiesz @ciekawie, skoro ktoś prosi nie odbiegać od tematu a ja sobie swawolę, z kulturą nie ma to nic wspólnego
Mam tego świadomość, jestem tu przede wszystkim dla rozrywki, nikogo nie chcę krzywdzić, jeśli jednak mój brak subordynacji odbierany jest jako złośliwość ( a tak nie jest) to trzeba mnie ustawić do pionu .
Wysoki poziom kultury, powiadasz/piszesz?
Ja zauwazam spadek radykalny tej kultury od pewnego czasu
Mnie odchodzenie od tematu nie przeszkadza, ale wulgarne wyzwiska tak i to bardzo
Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.