Czy wystarczy wam internet?
Oczywiście ze oglądam.
Zazwyczaj to ciekawa lekcja, jak się sympatie polityczne rozkładają w mediach.Poza przyzwyczajeniem jest jeszcze chęć kontaktu z prowadzącym oraz to ze mogę się zamiast durnego klikania,zajac w międzyczasie,czymkolwiek.
W internecie czasem, zazwyczaj o świcie, sprawdzam tzw. breaking news oraz sport,jesli coś się dzieje na drugiej półkuli.
w jakim TV, bo ja nie mam tego pudła… W szczujni czy komercyjncyh?
Hiszpanski tak, a polskiego nie mam. To czasem do internetu zajrzę. Ale co sobie będę nerwy niszczyc?
Pewnie jesienią będę oglądać, na polsacie.
Telewizja i radio nie są obiektywne. Każdy ciągnie w swoją stroną. A w internecie, jak mnie coś zainteresuje, to staram się dotrzeć do źródła, albo wyszukać co piszą obie strony.
Internet też nie jest niezależny. Taki Onet albo Newsweek to lewactwo i KO.
Sieci i DoRzeczy to z kolei PiS i prawica.
Doskonale o tym wiem Dlatego czytam i tu i tam. Jest jeszcze Niezależna, Interia i kilka mniejszych. Zaglądam też na stronę PAP-u, tam nie ma komentarzy.
PAP jest dobre. Wiele portali podbiera im newsy
PAP z zalozenia jest dostawcą newsów.
Mają mozliwosc platnego abonamentu wlasnie dla prasy czy portali.
Czy dla osob prywatnych ? Kiedys mieli. Wysylali wybrane tematy na maila.
Nie oglądam chyba, że przez przypadek, skacząc po kanałach, przez jakieś 3 sekundy. Jeśli włączę telewizor. Czasem przeglądam newsy w necie ale tylko trzy pierwsze zdania. Jeśli nie są interesujące, idę dalej. Dziś czytałam newsa o tym jak Błaszczak udzielał wywiadu gdzieś pod granicą białoruską a w tle widać było dwóch polskich żołnierzy. I to cała treść. Nie potrafię przeniknąć swym umysłem czy to dobrze, czy źle, jakie to ma znaczenie i co to za przekaz. Internet jest pełen takich wieści. Było oczywiście zdjęcie czyli kadr z Wiadomości.
Prawie nie włączam ostatnio TV
To niedobrze, bo chodzi o upolitycznianie wojska…on jeszcze kaczce dziękował na defiladzie podobno czy prezydent dziękował. Już nie wiem, bo nie zdobyłam się na obejrzenie tej makabry, polegającej na smażeniu się tłumnie i narażeniu na udar…
radia też się nie da słuchać w necie, bo tam ciągle o tej erekcji prącia …co się lato zaczyna to tylko infekcje intymne i erekcja prącia jest reklamowana…no i menopauza …
A to wojsko nie było wcześniej upolitycznione?
Myślałam, że to była reklama zasieków na granicy - że taka rewelacyjna konstrukcja. A to polityka była.
Jeszcze wzdęcia i zaparcia. Fizjologia w natarciu.
Tak, zazwyczaj Fakty w TVN-ie i/lub Ekspress w TTV. Często też leci u mnie TVN24.
Oczywiście media od TVN-u uważam tylko za mniejsze zło.
To tak jak u mnie, dlatego napisałam, że pewnie jesienią będę oglądać, bo wtedy wrócę do swoich “tasiemców”.