Ogłaszam weekend na terenie całego kraju!

Wolę bardzie romantyczny i słowiański wizerunek bocianów. Taki jak z obrazów Chełmońskiego.
I nie przyjmuję do wiadomości, że jedzą szczury. Nawet Madryt tego nie usprawiedliwia. :grin:

2 polubienia

Bocian musi być tutejszy i jeść co upoluje na łąkach a nie gdzieś w dziczy na wysypisku. :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Bocian to jak dobry odkurzacz z jedzeniem.

1 polubienie

Wiele ptaków przystosowuje sie do warunkow miejskich. Papugi argentynskie w Barcelonie to do tego stopnia, ze z golebiami sie zaprzyjaźniły

3 polubienia

Szkoda, że u nas są tylko gołębie. :frowning:

Bociany mają zjadać żaby i proszę nie zmieniać porządku mojego świata. :grin:

4 polubienia

Te papugi ładne, ale buduja gniazda posklejane ze soba, rekordowe to bylo cos na ponad setke lokatorów, pod spodem “spalona ziemia” i sa strasznie halasliwe.
Ponad 30 lat temu byla moda na trzymanie tego w domach, potem albo uciekly, albo ludziom sie znudzily? W kazdym razie oblicza sie, ze w Barcelonie i Madrycie zyje tego prawie 100 tys.
A sprytniejsze od golebi, tylko nie az tak płodne.

1 polubienie

…i przynosić dzieci. :face_with_raised_eyebrow:

2 polubienia

Gdyby do mnie na balkon, zamiast gołębi, przylatywały takie papugi, byłabym w siódmym niebie. :relaxed:

3 polubienia

Ty się ciesz, że do Ciebie na balkon mewy i rybitwy nie przylatały, jak do mnie, kiedym w Polsce jeszcze był.

3 polubienia

Wystarczy, że walczę z gołębiami. Brudzą na potęgę. Dwa dni nie wychodzę na balkon i już uznają, że to ich miejsce do życia i wydalania.

3 polubienia

Mam coś dla Ciebie w tej materii herytiera… KLIK i już wiadomo.

2 polubienia

One stadne, od razu miałabyś papuzi dom wielorodzinny :wink:

1 polubienie

Do mnie w Hiszpanii na okno mewy przylatuja.

1 polubienie

No patrzcie Państwo. :grin: Marzenia mogą się spełnić. Obym tego nie napisała w złą godzinę. :grin: Balkon opanują mi papugi walczące o przestrzeń z gołębiami. :grin:

4 polubienia

To te same co w Barcelonie. Cotorra na to mówią.
To juz sie chyba rozlecialy po calym swiecie, bo do Hiszpanii trafily ponoc z Argentyny.
Ciekawe jak dlugie mrozy znoszą i czy w ogole, bo dlugotrwale niskie temperatury i krotkie przymrozki jak maja co jesc im nie przeszkadzaja.

1 polubienie

Piękny dzień. Bezchmurne niebo, dużo słońca. Ale noce mroźne
:sun_with_face::beer::beer:

2 polubienia

Mroźne noce som - to dobrze.Pifko na balkonie się schłodzi i lodówkę się odciąży.Niech sobie biedna odpocznie do czasu załadowanie jej nowymi butelczynami i puszkami.
:wink:

4 polubienia

Wciąż jeszcze ładna pogoda. Od soboty wraca zima.
Powoli zbliżamy się do weekendu
:sun_with_face::beer::snowflake:

Czuję pewien niedosyt zimy i tęsknotę do weekendu. Chociaż to już nie te weekendy co kiedyś. :smiley:

1 polubienie