@okonek ten nasz to też prosty chłopina, znajomości ma, a ma bo w dupę bez wazeliny każdemu wejdzie.
Działka jest OK. Ja tam kiedys prawie 2 miesiące mieszkałem.
Bardziej mnie te dziadki denerwują. Emeryci. Ciekawscy są. A gdzie to pan idzie, a skąd się to wraca, a ta drabina jest krzywo, a zapraszamy do nas a potem my do was.
Kurła…
@Devil właśnie o tym mówię, o ciekawskich, marudnych i tych z dobrymi radami.
Mam basen rozporowy, żeby dojść do niego z altanki zakładałam pareo, z każdej strony otoczona jestem innymi działkami. Co to za komfort, luz i swoboda? Gdybym miała 2 metrowe tuje…
Posadź tuje właśnie.
Albo zbij płot ![]()
Tuje potrzebują czasu żeby osiągnąć zadawalającą mnie wysokość. Płot mamy nowy, niski, sama wybierałam…
Jak w/w, nie tak sobie to wyobrażałam, a na doglądanie każdej roślinki i wyrywanie chwastów jeszcze się nie piszę.
Miazdowa jezdem ![]()
To chcesz mieć tylko trawnik?
To już raczej niemożliwe, działka jest dość solidnie zagospodarowana.
To nie jest tak, że ja palcem tam nie kiwnę, wręcz przeciwnie, odwaliłam tam kawał dobrej roboty, i ciężkiej.
Ja mam dużo drzew owocowych. Rodzice projektują a ja robię za fizycznego. W nagrodę moge korzystać z działki kiedy chcę, jeść harmonijne owoce i pić tam alkohol pod ich nieobecność.
Oj to problem. Moze jakas kablowke z telenowelami zainstalowac?
Dzis bylam w pueblu po raz pierwszy od Wielkanocy. Jakos mnie kojarzyli ![]()
![]()
![]()
Ale w koncu jestem jedyna tubylcza Polka w okolicy ![]()
w pierdlu?
Chyba masz dużo większą od mojej działki.
Kocius, o czym Ty nadajesz?
Ośrodek odosobnienia typu trzeci stopien we własnym domu to mi panstwo hiszpanskie zafundowało trzy miesiace temu w ramach walki z covidem. Prohibicja nie obowiązywała, dostawa kurierem 48 godzin. spacerniak do wiejskiego sklepu dopuszczalny.
Tuje, tuje
Się rymuje… ![]()
Deszczowa sobota na Śląsku.
Ale klimat najlepszy na świecie…
Jeszcze chwila i zaczynamy ![]()
![]()
![]()
Otwieram właśnie weekend piwem marki Veltins.
Wyjątkowo szybko ten tydzień mi przeleciał, nawet nie zauważyłam,że to już czas piwo chłodzić.
Cóż, myślę że większośc już w domu albo do domu sie wybiera.
Zdrówko!