Ja tam nie narzekam. 28-30 stopni w dziuen, bryza wieje, piwo i rozowe wino się chłodzą. Ptaki śpiewają. Nawet wydmy po deszczowej zimie zielenia zarosły…
Piątek, za sprawą wyżu kierującego nad Europę afrykańskie gorąco, przyniesie nam napływ ciepła.
Ciepły acz mocno deszczowy dzień
Witamy wyborczy weekend
acz kolwiek w niedziele ma byc b.cieplo. Przygotuj sobie @Devil muslinowa koszulke.
U mnie na wysokościach było 22 stopni, to znaczy, że na nizinach gdzieś obok musiało być z 30 parę stopni.
IMGW wydał ostrzeżenie pierwszego stopnia dla miejscowości położonych w pasie południowej i zachodniej Polski, obowiązujące do godzin wieczornych w sobotę. W tych regionach prognozowane są burze, którym będą towarzyszyć opady deszczu a lokalnie również gradu, a także silne porywy wiatru.
Bardzo ciepło. Punktowe, krótkotrwałe deszcze
Napięcie przedwyborcze dość wysokie acz łagodzone alkoholem
Masa krytczna przekroczona. Dzis w sloncu termometr padł. Ponad 40°.
Ale zyc sie da, lekki wiaterek i mozna skokami do cienia..
Jutro musisz zachowac przytomnosc umyslu @Devil. Trudno bedzie, ale licze na Ciebie
Oby kolega we wlasciwym miejscu x postawil. Bo podobno tyko kreska powoduje, ze glos niewazny?
Bardzo ciepło. Za ciepło
Marudzisz, ,zapraszam do mnie…
Oddech Sahary na karku.
Edit. Nawet dla mnie osoby cieplolubnej to moze ne za cieplo, ale za duszno.
W nocy była tęga burza. Dzień duszny
duszny, ale jutro środa choć nie piątek …
Potężne burze zaatakują Polskę.
Duchota. Burze dopiero z czwartku na piątek
Jutro ponoc zobaczymy sloneczko.
Od tygodnia niebo bylo na zmiane biale lub żółte.
U nas dosyć rześko. Po silnym nocnym padaniu i dziennym popadywaniu od czasu do czasu naprawdę da się żyć. Oby tak dalej…
U mnie to jeszcze spokojnie, ale Sewilla Kordoba ponad 40 stopni w cieniu.
Tak to bywalo w sierpniu.