Że niby co ja?!
Komarzycy nie wszystko jedno.
Wybiera miejsca o delikatnj skórze, w piętę nie ugryzie
Widac kto co robi w robocie
Teraz to jest za ciepło. Muszę dużo pić
Długi weekend dzień 3. Jezu jak to leci
A leci. Zwlaszcza, że moj organizm juz wszedl na tryb “noce tropikalne” i odespalam zaleglosci czyli 14 godzin z małą przerwą.
Ja to bym @Devil przypomnienie ustawila, kiedy czas zaczac trzezwiec, ale ja sie nie znam… Mozesz tez mamie lodowke umyc, to Ci zleci wolniej, bo wtedy czas sie dluzy.
Noc świętojańska
Jeszcze dwa dni. Dopiero lato się zaczęło.
Mówili dziś w wiadomościach że to dziś
Bo to jest z tym troche zamieszania.
Noc Kupały (poganskie) czesto jest mylona z Noca Świętojańską (kościelne)
Główna różnica między tymi świętami polega na dacie ich obchodzenia - Noc Kupały przypada w rzeczywistym czasie przesilenia letniego, podczas gdy Noc Świętojańska obchodzona jest zazwyczaj w wigilię imienin Jana (23-24 czerwca)
A przesilenie letnie w tym roku bylo ok. 4 nad ranem 21 czerwca.
Zapamietac roznice latwo po nazwie . Koscielna jest zwiazana ze swietym Janem Chrzcicielem i liturgia 24 czerwca a sama nazwa wskazuje świętojańska
To będą trudne dni w pogodzie. Upały i burze zaatakują jednocześnie. Czekają nas dwie fale
Upał.
Pijcie.
Długi weekend dzień 4. Ostatni
Picie skraca życie.
…Nigdzie nie wyjdę! Za ciepło jest!
Kto jeszcze idzie jutro do roboty?
Pomysl sobie, ze nie umierasz ze strachu tylko. Tylko z frustracji, ale glod Ci nie grozi. A przynajmniej sie go nie boisz. Bo nawet w duzym miescie, jak nie ma sie pracy to sie czlowiek boi.
No to u mnie bys juz pewnie na OIOM wylądowała
W nocy temperatura nie spada ponizej 24 stopmi.
W dzien termometr schowalam, bo slali zabraknie jak polozysz w słońcu.
Już w drugiej połowie tygodnia znów mocno zagrzmi, a z nieba poleje się żar. Następne fale upałów mogą nas czekać na początku lipca.
Przecież lato, to ma śnieg padać?
Upał. Źle się pracowało
Wieczorem będą burze
Mowilam, przygotowac muslinowa koszulke i gatki to by bylo lzej a tak…
ps sztuczna inteligencja wymyslila mi to, co mi przez gardlo nie chcialo przejsc. Teraz sobie tylko wydrukuje i bede nosic na wypadek interview.