Ogłaszam weekend na terenie całego kraju!

Że niby co ja?!

1 polubienie

Komarzycy nie wszystko jedno.
Wybiera miejsca o delikatnj skórze, w piętę nie ugryzie

Widac kto co robi w robocie :blush:

1 polubienie

Teraz to jest za ciepło. Muszę dużo pić
Długi weekend dzień 3. Jezu jak to leci :pensive_face:
:hot_face::hot_face::hot_face::sun_with_face::sun_with_face::sun_with_face::sun_with_face::beer_mug::beer_mug::beer_mug:

2 polubienia

A leci. Zwlaszcza, że moj organizm juz wszedl na tryb “noce tropikalne” i odespalam zaleglosci czyli 14 godzin z małą przerwą.

1 polubienie

Ja to bym @Devil przypomnienie ustawila, kiedy czas zaczac trzezwiec, ale ja sie nie znam… Mozesz tez mamie lodowke umyc, to Ci zleci wolniej, bo wtedy czas sie dluzy. :blush:

Noc świętojańska
:beer_mug::beer_mug::beer_mug::beer_mug::beer_mug:

1 polubienie

Jeszcze dwa dni. Dopiero lato się zaczęło.

1 polubienie

Mówili dziś w wiadomościach że to dziś

1 polubienie

Bo to jest z tym troche zamieszania.
Noc Kupały (poganskie) czesto jest mylona z Noca Świętojańską (kościelne)
Główna różnica między tymi świętami polega na dacie ich obchodzenia - Noc Kupały przypada w rzeczywistym czasie przesilenia letniego, podczas gdy Noc Świętojańska obchodzona jest zazwyczaj w wigilię imienin Jana (23-24 czerwca)
A przesilenie letnie w tym roku bylo ok. 4 nad ranem 21 czerwca.
Zapamietac roznice latwo po nazwie . Koscielna jest zwiazana ze swietym Janem Chrzcicielem i liturgia 24 czerwca a sama nazwa wskazuje świętojańska :winking_face_with_tongue:

1 polubienie

To będą trudne dni w pogodzie. Upały i burze zaatakują jednocześnie. Czekają nas dwie fale

Upał.
Pijcie.
Długi weekend dzień 4. Ostatni
:pensive_face::pensive_face::pensive_face::pensive_face::sun_with_face::sun_with_face::sun_with_face::sun_with_face::hot_face::sun_with_face::hot_face::sun_with_face::hot_face::sun_with_face::beer_mug::beer_mug::beer_mug::beer_mug:

Picie skraca życie.
…Nigdzie nie wyjdę! Za ciepło jest! :winking_face_with_tongue:

2 polubienia

Kto jeszcze idzie jutro do roboty?

Pomysl sobie, ze nie umierasz ze strachu tylko. Tylko z frustracji, ale glod Ci nie grozi. A przynajmniej sie go nie boisz. Bo nawet w duzym miescie, jak nie ma sie pracy to sie czlowiek boi.

No to u mnie bys juz pewnie na OIOM wylądowała
W nocy temperatura nie spada ponizej 24 stopmi.
W dzien termometr schowalam, bo slali zabraknie jak polozysz w słońcu.

1 polubienie

Już w drugiej połowie tygodnia znów mocno zagrzmi, a z nieba poleje się żar. Następne fale upałów mogą nas czekać na początku lipca.

Przecież lato, to ma śnieg padać? :rofl:

Upał. Źle się pracowało
:pensive_face::hot_face::hot_face::hot_face::sun_with_face::sun_with_face::sun_with_face::beer_mug::beer_mug::beer_mug::beer_mug:
Wieczorem będą burze

Mowilam, przygotowac muslinowa koszulke i gatki to by bylo lzej a tak…
ps sztuczna inteligencja wymyslila mi to, co mi przez gardlo nie chcialo przejsc. Teraz sobie tylko wydrukuje i bede nosic na wypadek interview.