Ogłaszam weekend na terenie całego kraju!

Szału nie było. Dobrze że nie padało. Śląsk ma szansę uniknąć tego co jutro spotka lubelskie, podkarpackie i małopolskie

:cold_face::cloud::cloud::cloud::sun_with_face::fallen_leaf::beer_mug::beer_mug:

1 polubienie

Ostrzeżenia I i II stopnia przed opadami śniegu zostały wydane na południu Polski.

Północ Hiszpanii w śniegu.

Przymrozek zajazdy zgromadzily zapasy i przygotowały miejsca noclegowe. To w razie jakby jutro ludzie ruszyli na narty i zapomnieli łańcuchów na kola lub pługi na czas nie dojechały. Wczesnie w tym roku zima zawitała.

U mnie polarny powietrzem zalatuje., w nocy 7°. Ale przynajmniej powietrze czysciejssze, bo nie nawiewa pyłu z pustyni.

Ciekawe jak tam będą reagować celebryci, którym sie wydawało, ze na Costa del Sol beda zimą kości wygrzewać? :laughing:

Zima w srodzieniomorzu zdradziecka, a tam jeszcze góry. Nie dla zmyłki zwane Sierra Nevada. Czyli zaśnieżone.

Fakt, ze jak ktos umie i lubi narciarstwo to płakać nie będzie. No może na trudności z ogrzanie tych swoich hacjend, bo to stare i ciepła nie trzyma. Najwyżej beda spać w ubrankach narciarskich :grinning_face_with_smiling_eyes:

I weekend. W części Polski jest już sporo śniegu. Mnie ma zasypać w niedzielę

Dziś zimno było

:cold_face::cold_face::cold_face::cloud::cloud::cloud::cloud::fallen_leaf::beer_mug::beer_mug:

1 polubienie

Zimno…

Czas na coś ognistego

Queimada gallega…

1 polubienie

Zimno i szaro. Jutro uderzy zima i to konkretnie

:cloud::cloud::cloud::cloud::cloud::cold_face::fallen_leaf::beer_mug::beer_mug::beer_mug:

No i jest biało

:cloud_with_snow::cloud_with_snow::cloud_with_snow::cloud_with_snow::cloud_with_snow::cloud_with_snow::beer_mug::beer_mug:

1 polubienie

We wtorek i w środę czeka nas wielkie załamanie pogody. Nad Polską lub bardzo blisko nas przejdzie centrum niżu genueńskiego. Sprowadzi on zarówno opady deszczu, jak i kolejne śnieżyce, które tym razem obejmą przeważający obszar kraju. W wielu regionach spadnie ok. 15-25 cm białego puchu, co grozi drogowym paraliżem.

Dosypało śniegu

:cloud_with_snow::cloud_with_snow::cloud_with_snow::cloud_with_snow::cloud::cloud::cold_face::beer_mug::beer_mug:

1 polubienie

Ja też chcę śnieg!
:grin:

1 polubienie

:cloud_with_snow: :cloud_with_snow: :cloud_with_snow: :cloud_with_snow: :cloud_with_snow:
:snowflake: :snowflake: :snowflake: :snowflake: :snowflake: :snowflake: :snowflake: :snowflake: snowflake
snowflake
snowflake

1 polubienie

Dziękuję :grin: :blossom:

1 polubienie

Wyjdź

wyszla siac kwiatki na mrozie
:blossom: :blossom: :blossom:
:snowflake: :snowflake: :snowflake:

Śniegu dzisiaj jeszcze u mnie nie ma, ale rano był biały mróz czyli szron na dachach, samochodach itp. Zimno jest ale mi to nie przeszkadza. Wolę jak zimno szczypie w policzki niż jak upał zlepia włosy.

1 polubienie

u mnie juz nie ma

1 polubienie

O nie. Ja zimna nie lubię.

Choc powyżej 30° temperatury otoczenia przestawiam sie na tryb awaryjny. Czyli poruszać sie skokami do cienia i mieć zabezpieczenie w postaci butelki zimnej wody z odrobiną soku z cytrusów i wachlarz.

Bardzo ponury, mglisty i mokry dzień. Jutro ma dosypać dużo mokrego śniegu

:cloud::cloud::cloud::cloud::cloud::cloud_with_rain::cloud_with_snow::cold_face::beer_mug::beer_mug:

1 polubienie