Szału nie było. Dobrze że nie padało. Śląsk ma szansę uniknąć tego co jutro spotka lubelskie, podkarpackie i małopolskie
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szału nie było. Dobrze że nie padało. Śląsk ma szansę uniknąć tego co jutro spotka lubelskie, podkarpackie i małopolskie
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ostrzeżenia I i II stopnia przed opadami śniegu zostały wydane na południu Polski.
Północ Hiszpanii w śniegu.
Przymrozek zajazdy zgromadzily zapasy i przygotowały miejsca noclegowe. To w razie jakby jutro ludzie ruszyli na narty i zapomnieli łańcuchów na kola lub pługi na czas nie dojechały. Wczesnie w tym roku zima zawitała.
U mnie polarny powietrzem zalatuje., w nocy 7°. Ale przynajmniej powietrze czysciejssze, bo nie nawiewa pyłu z pustyni.
Ciekawe jak tam będą reagować celebryci, którym sie wydawało, ze na Costa del Sol beda zimą kości wygrzewać? ![]()
Zima w srodzieniomorzu zdradziecka, a tam jeszcze góry. Nie dla zmyłki zwane Sierra Nevada. Czyli zaśnieżone.
Fakt, ze jak ktos umie i lubi narciarstwo to płakać nie będzie. No może na trudności z ogrzanie tych swoich hacjend, bo to stare i ciepła nie trzyma. Najwyżej beda spać w ubrankach narciarskich ![]()
I weekend. W części Polski jest już sporo śniegu. Mnie ma zasypać w niedzielę
Dziś zimno było
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zimno i szaro. Jutro uderzy zima i to konkretnie
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No i jest biało
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
We wtorek i w środę czeka nas wielkie załamanie pogody. Nad Polską lub bardzo blisko nas przejdzie centrum niżu genueńskiego. Sprowadzi on zarówno opady deszczu, jak i kolejne śnieżyce, które tym razem obejmą przeważający obszar kraju. W wielu regionach spadnie ok. 15-25 cm białego puchu, co grozi drogowym paraliżem.
Dosypało śniegu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja też chcę śnieg!
![]()
![]()
![]()

Dziękuję
![]()
Wyjdź
wyszla siac kwiatki na mrozie
![]()
![]()
Śniegu dzisiaj jeszcze u mnie nie ma, ale rano był biały mróz czyli szron na dachach, samochodach itp. Zimno jest ale mi to nie przeszkadza. Wolę jak zimno szczypie w policzki niż jak upał zlepia włosy.
u mnie juz nie ma
O nie. Ja zimna nie lubię.
Choc powyżej 30° temperatury otoczenia przestawiam sie na tryb awaryjny. Czyli poruszać sie skokami do cienia i mieć zabezpieczenie w postaci butelki zimnej wody z odrobiną soku z cytrusów i wachlarz.
Bardzo ponury, mglisty i mokry dzień. Jutro ma dosypać dużo mokrego śniegu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()