Ogłaszam weekend na terenie całego kraju!

Co tam pijaczyny?

Sezon na figi sie zaczyna.
Ciekawe czy na figach daloby sie zrobic nalewke?

Jeszcze nie piłem.

Ja tez nie.
Likiery tu znaja, ale nalewek takich jakie sie robi w Polsce nie. Moze dlatego, ze spirytus, taki nieco skazony jest uzywany jako remedium na oparzenia. A o te przy kuchni hiszpanskiej nietrudno - smazone w glebokim oleju czy na patelni jak olej/oliwa pryska to niesczescie gotowe. A pija jakas berbeluche zwana orujo, albo destylaty z wina lezakowane na brandy. Oczywiscie wodka i inne mocne alkohole tez maja, ale to juz jako technologie nie bedace tradycja, czesto z importu.

1 polubienie

Już jest.
Burzowy i deszczowy ale weekend to weekend :sunglasses::pizza::beer:

U mnie sie wlasnie rozpogodzilo. A prognoza pogody na przyszly tydzien to takie zolte sloneczka na mapie.
Ale pocieszyli mnie, ze moja grupa krwi ponoc przed ciezkim stanem w razie covida chroni.
Ciekawe czy impregnacja roztworen zwiazku o konsystencji wody i miesozernosc tez?

3 polubienia

Możesz pić na dworze. U mnie ciągle pada.

Jak to grupa krwi?

Nawet musze, niby juz ograniczona ilosc gosci moze konsumowac wewnatrz lokali, ale i tak wszyscy wola na powietrzu.
A i zapalic wtedy mozna…

2 polubienia

Zero.

2 polubienia

Teraz wiem czemu organizm ślubnego tak dobrze się broni przed podtruwaniem :innocent::stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

Cos w tym chyba jest, bo ja na grype chyba nigdy nie chorowalam. I na wiekszosc chorob wieku dzieciecego tez nie. Ospa wietrzna w niemowlectwie i odra tylko.

2 polubienia

Mój syn nie miał żadnej z tych chorób, nawet różyczki.Kiedyś lekarz powiedział, że to wcale nie jest dobre. Grupa B.

2 polubienia

Z tymi grupami krwi to rozne teorie kursuja. Rozyczki tez nie miałam, zadnych swinek, kokluszy i tum podobnych.
Ale to zero w przypadki covida potwierdzaja statystyki. Zdaje sie szukają metody po omacku i wszystko badaja.

2 polubienia

Mam B (-)!

2 polubienia

Ja też, jesteśmy wyjątkowe :wink:

2 polubienia

Oooo, “beminusik idzie” cieszyła sis pielęgniarki…

2 polubienia

U mnie podobnie - tylko raz mówię i się nie powtarzam

Mam BRhD ujemne :shushing_face::speak_no_evil::thinking::kissing_closed_eyes:

Kto leci po piwo?