Co tam pijaczyny?
Sezon na figi sie zaczyna.
Ciekawe czy na figach daloby sie zrobic nalewke?
Jeszcze nie piłem.
Ja tez nie.
Likiery tu znaja, ale nalewek takich jakie sie robi w Polsce nie. Moze dlatego, ze spirytus, taki nieco skazony jest uzywany jako remedium na oparzenia. A o te przy kuchni hiszpanskiej nietrudno - smazone w glebokim oleju czy na patelni jak olej/oliwa pryska to niesczescie gotowe. A pija jakas berbeluche zwana orujo, albo destylaty z wina lezakowane na brandy. Oczywiscie wodka i inne mocne alkohole tez maja, ale to juz jako technologie nie bedace tradycja, czesto z importu.
Już jest.
Burzowy i deszczowy ale weekend to weekend
U mnie sie wlasnie rozpogodzilo. A prognoza pogody na przyszly tydzien to takie zolte sloneczka na mapie.
Ale pocieszyli mnie, ze moja grupa krwi ponoc przed ciezkim stanem w razie covida chroni.
Ciekawe czy impregnacja roztworen zwiazku o konsystencji wody i miesozernosc tez?
Możesz pić na dworze. U mnie ciągle pada.
Jak to grupa krwi?
Nawet musze, niby juz ograniczona ilosc gosci moze konsumowac wewnatrz lokali, ale i tak wszyscy wola na powietrzu.
A i zapalic wtedy mozna…
Zero.
Teraz wiem czemu organizm ślubnego tak dobrze się broni przed podtruwaniem
Cos w tym chyba jest, bo ja na grype chyba nigdy nie chorowalam. I na wiekszosc chorob wieku dzieciecego tez nie. Ospa wietrzna w niemowlectwie i odra tylko.
Mój syn nie miał żadnej z tych chorób, nawet różyczki.Kiedyś lekarz powiedział, że to wcale nie jest dobre. Grupa B.
Z tymi grupami krwi to rozne teorie kursuja. Rozyczki tez nie miałam, zadnych swinek, kokluszy i tum podobnych.
Ale to zero w przypadki covida potwierdzaja statystyki. Zdaje sie szukają metody po omacku i wszystko badaja.
Mam B (-)!
Ja też, jesteśmy wyjątkowe
Oooo, “beminusik idzie” cieszyła sis pielęgniarki…
U mnie podobnie - tylko raz mówię i się nie powtarzam
Mam BRhD ujemne
Kto leci po piwo?