Ogromny awans Polski!

Nie, nie piszę tu o Idze Świątek. Z dzisiejszym rekordem Polska trafiła do pierwszej dziesiątki krajów z największą ilością nowych dziennych zakażeń i uplasowała się na 9 miejscu. Będziemy walczyć o podium?? :wink:

2 polubienia

A ja głupi,kliknąłem jak małpa,mając nadzieje… :roll_eyes:

3 polubienia

daj spokoj, to co sie dzieje jesli chodzi o “pomysła na covida” w Polsce przypomina ne trzeci a piaty swiat.
na cud maseczkowy teraz licza?

1 polubienie

To dość powszechny sposób przykuwania uwagi: dać tytuł związany z ważnym wydarzeniem, aby ludzie klikali. A w środku? Zupełnie inny temat :slight_smile: Też pomyślałam o Idze i dałam się nabrać.

3 polubienia

Brawo Ty!!!
Nie ukrywam ze czesto podoba mi sie,w jaki sposób sie rozumiemy :slightly_smiling_face:

2 polubienia

@okonek Za to pan Duda nam miłościwie panujący ogłosił w swym dzisiejszym orędziu że recesja w Polsce będzie najpłytsza w Europie a nawet na Świecie…

3 polubienia

Juz wiem, dlaczego Rosiewiczowi tak przypadł PIS do gustu. Z niecierpliwością oczekuję na spełnienie przepowiedni tego Wernyhory :wink:

2 polubienia

A widzisz, trafiła kosa na kamien :slight_smile:
Kiedyś Tobie zwróciłem uwagę, że tytuły Twoich postów nie mają wiele wspólnego z treścią.

2 polubienia

Tak tylko ja zartuje i nie robie z tego powaznej sprawy.Zawsze mozna pisac po swojemu.I swoi to znajdą.

1 polubienie

Ale awans też jest, Iga Świątek w finale!!!

3 polubienia

A ja mam dzisiaj wolne i znowu moge sie cieszyć!!!
Taki zbieg okolicznoisci rzadko mi sie ostatnio trafiał :innocent:

3 polubienia

Tyle, że to forum reklamami się nie żywi …

A w ogóle sytuacja się zmieniła w ciągu dnia i nawet Czechy nas wyprzedziły, Wstyd! :wink:

2 polubienia

A w Madrycie przymierzaja sie do powtorki z rozrywki - premier zagrozil wprowadzeniem sanitarnego stanu wyjatkowego. Takiego lockdownu jak w marcu.
A my na prowincji juz stawiamy kosy na sztorc i szykujemy bejsbole, zeby uciekinierow z Madrytu przywitac…

2 polubienia

:rofl: :rofl: :rofl:
Na przedmieściach Toronto domy poszły o 14% w górę, odkąd z domu ludzie zaczęli pracować…

1 polubienie

uciekinierow z Madrytu nie bedzie - 0 14.00 czasu miejscowego Comunidad Madrid jest objety sanitarnym stanem wyjatkowym - wszystkie drogi pozamykane. ludzie wsciekli, bo 12 jest swieto i wszyscy szykowali sie do trzydniowego weekendu, albo w ogole wyprowadzki z zapowietrzonego miasta.
a co do cen na peryferiach? przez ostatnie pol roku wszystkie, nawet rozsypujace sie chalupy w okolicznych wioskach znalazly nabywcow.
kto ma mozliwosc wynosi sie z miast. troche problem z infrastruktura - ale to akurat moze byc niedlugo sfinansowane z funduszu pomocowego UE. zreszta tu strefa turystyczna to juz wczesniej nie bylo tak zle.
a w mojej “wsi” kurortem zwanej nigdy jesienia nie bylo tyle ludzi co w tym roku.
ale porownujac statystyki? miasto 1000 zachorowan na 100 tys. a moja okolica 70, wliczajac w to Elche.
tyle, ze czlowiek dziczeje z braku towarzystwa do piwa…

1 polubienie

Jak dla mnie, to mogłyby zginąć śmiercią głodową :wink: