Ojej, jaki łatwy QUIZ!

Aż wstyd rozwiązywać, komplecik!

2 polubienia

11/12. Z papieżem mi nie wyszło. Niestety.
:flushed:

3 polubienia

mam 12/12 ale test nie byl latwy na szczescie nie bylo pytan o sport a fabryka?
wcale taka biala nie jest :wink:

2 polubienia

Była biała jak ją wybudowali. Teraz pewnie czarnoszara.

dzieki tej fabryce to miejskie łabędzie i nomen omen dzikie kaczki niejedna zime przetrwaly

1 polubienie

Dupa Jasiu, błąd: " Hepatocyt , komórka wątrobowa – wieloboczna komórka, stanowiąca podstawowy element strukturalny miąższu wątroby. Hepatocyty tworzą ok. 80% masy tego narządu. Rozmiary ok. 20–30 µm." a uważają, że nerki… Tym sposobem 11…

1 polubienie

12/12 ale wcale nie tak latwe.

4 polubienia

12|12 Fungi zgadłem.

3 polubienia

@esie watrobe
bliski czlowiek, nie brat, przyjaciel umarl na hepatiis c wszyscy sie staralismy, leki antywirowe? to co bylo dostepne? jak umiera czlowiek z niewydolnoscia watroby? lazaret

2 polubienia

Przestrzeliłem papieża i foxtrota. Aż dziwne, niby proste pytania.
10/12.
Wstydu nie czuję chociaż daleko mi do kompleciku Bingoli.

3 polubienia

Przykro…

1 polubienie

To i tak dobrze, że tego poczciwego papieża nie podstrzeliłeś… :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Chyba masz rację że podświadomie go uszanowałem. :stuck_out_tongue:

3 polubienia

10/12 a zle cyty z ostatniego pytania oraz…fokstrot.Dla mnie to taniec towarzyski o sporej popularnosci na pocz.XX wieku.Ale te okreslenia wprowadzily mnie w błąd…Plus fungi na czuja bo tym mianem tez dawno temu,okreslałem cos zupelnie innego :slightly_smiling_face:

3 polubienia

Wcale nie taki łatwy.
10/12 coś tam z tymi okresami popierniczyłem i papieża imienia nie znałem. Gdzieś strzelałem i dobrze. W sumie (ewentualnie karpiu) mogło być jeszcze gorzej …

4 polubienia