Kurna, Reussner jedzie, ale ma stratę nie do odrobienia.
6 minut ma w plecy.
Holmgren pól minuty przewagi, a w grupie czołowej obok Niewiadomej i Vollering trzyma się dzielnie Włodarczyk.
Kurna, straciłem wątek… Przegapiłem kiedy odpadła jedna zawodniczka wspomagająca Vollering.
Kasia rusza ostro do podjazdu. odskakuje, ale Vollering za nią. Idą razem.
Vollering naciska, odskakuje ale Kasia jest czujna i wchodzi na jej koło.
Stromo jak cholera.
Vollering szaleje, ale Kasia bezpiecznie blisko.
Niedobrze, Holenderka odjeżdża.
Ma już 30 sekund nad Polka.
Wygląda na to, że Kasia słabnie w stosunku do Vollering i nie dojdzie liderki.
Już minuta i 5 km do mety.
Już się nie zmieni. Vollering pokazała moc, a nasza Kasia będzie druga w ostatnim etapie i druga w całym wyścigu.
Niedosyt ale Vollering była nie do pokonania.Gdyby Kasia zaryzykowała i zaatakowałala nieco wcześniej…Ale równie dobrze mogłaby wtedy opaść z sił i wyszłoby na to samo…
Tych 15 sekund z piątku,też by nic nie dało…
Ale to i tak wielki sukces. Raz wygrała, teraz jest druga.
Jeden z najwiekszych w tym roku w ogóle! Przecież ta jej grupa rok po roku skazuje ja na samotna walkę! Dla porównania grupa Włodarczyk UAE Emirates,miala 3 zawodniczki w tej"11"
A ja zasuwam do Toronto. ![]()
Zaczęły przed chwila Rybakina z Samsonową. Wiem tylko, że prowadzi Samsonowa 3:2 w I secie.
Niewiadoma ma nieodpowiednie nazwisko, by wygrywac wielkie imprezy. Jak wielka impreza, taka jak Tour de France, miałaby ogłosić światu, że jej zwycięzcą został ktoś… Niewiadomy? To brzmiałoby jak luka w dokumentacji, a nie historyczny sukces. Protokół tego zabrania.
![]()
Ja do wieczora się wyłączam…
Kurde…No szkoda. ![]()
Podam wynik i trochę opisu jak skończą.
Przeoczyłem ze ta Niedermaier,dobra i szybka Niemka,jest w grupie Canyon-Sram.Ale reszta?Backstead i Skalniak-Sojka potraciły dzisiaj po 20 minut a dwie inne zawodniczki przyjechały zaraz…po poturbowanej Reusser!.
Do Angielki trudno mieć żal bo dotrzymywała kroku czołówce do chyba 20 km. przed meta…Całość jako team pozostawia jednak sporo do życzenia…Ale faktycznie,bylo lepiej niż rok czy 2 lata temu…