A już się bałem że media zignorują lub że Robercik zachwaści…
Tak rozprawić się z Demi Vollering…No to jest NOKAUT!!!
Niestety, przegapiłem to, a w holenderskiej tv było. Oglądnąłem tylko migawki w powtórce.
Kibicuję jej co roku…Ale tym razem,szczerze powiedziawszy,nie spodziewałem się.Nic na to nie wskazywało.Kasia zaliczała solidny,drugi szereg i ok.O kilka klas lepiej niż tzw. panowie,made in Poland ![]()
I nagle taki odpał…Jakby z ukrycia!
No klasa taka że aż poczułem sól w oku…
"Samotnie przemierzała smagane wiatrem,pustynne zbocza “Giganta Prowansji” ![]()
Dziennikarz L’Equipe ewidentnie odjechał…
No ale jak tu się nie wzruszyć? ![]()
Po dzisiajszym etapie,Kasia jest…druga.Volering zaatakowała i ma teraz …8 sekund przewagi…Co wydarzy się jutro? ![]()
Kasia kolejny rok jedzie praktycznie sama…
Ale gdy patrzę teraz na powtórkę…Holenderka odjechała jak na prochach!!! Niesamowity zapas sił…Jeśli jutro Kasia odrobi te 8 sekund…
Tylko 100 km. ale…to same góry! A na końcu premia pierwszej kategorii!..Coorna,pionowy podjazd…
Połowa facetów by pękła…
Na teraz jednak…Kasia to najczęściej pojawiające się słowo we wszystkich doniesieniach…
A Demi Vollering płacze…
Szacun dziewczyno!!!
Aaa…Dominika Włodarczyk jest chyba 7…
Coorna…Aż się prosi o olimpijskie medale!
Dziś w południe odwiedziłem holenderskie kanały sportowe. Wszędzie zachwyt nad Kasią. No, ale Vollering, to Vollering. Jest ich. I boją się o ten ostatni etap, podkreslając moc Polki. A jutro wydarzyć może się wszystko. A utrzymanie II miejsca też biorę w ciemno.
Dokładnie.Też tak myślę.
Holendrzy mieli jeszcze Marianne Vos…Ale to już chyba koniec kariery.Teraz ma 1godz i 15 min straty i jest chyba 50…
Zaczął się ostatni etap…Dominika Włodarczyk z przodu!
Dziewczyny jadą w 37 stopniowym upale…
Trzecia w kwalifikacji Reusser odpadła od pleców Niewiadomej.
To się niezle układa! Na razie! Obie Polki w 15-osobowej grupie a tymczasem Reusser ze Szwajcarii [Moviestar] która jest w generalce tuż za Kasią,już kilkaset metrów z tyłu…
Ha,ha…Widzę że jesteś!!! Reusser ma już 50 sek.straty…
60 km. do mety a już ledwie 11 zawodniczek…
Reusser leży…
Włodarczyk szarpie. W tej 11. Kasia dostała komunikat, żeby nie odjeżdżać. Oglądam holenderską tv.
A ja muszę do pracy…Chyba stracę ze 20 km. ![]()
Współczuwam.
Jak nacisnę mocniej to starczy mi kwadrans na dojazd…Ale i tak,pechowo…
Wyskakuje Holmgren, o ile dobrze napisałem. I 2 okrążenia jeszcze.
No nic…Jadę…Coorna jak tam jest pięknie!!!
Holmgren ma nagle 47 sek przewagi…Ale to za wcześnie na atak…
Nie chcą jej gonić. To się ma rozegrać między Polką a Holenderką.