Pilnie potrzebę jek w tytule: opis wnętrza zawarty w konkretnej książce. Przychodzi mi do głowy tylko gabinet Szczuk w Popiele i diamencie. Jeśli kojarzycie, to podajcie tytuł powieści, bo na podstawie tego opisu (musi być cytowany) należy zwizualizować ten pokój. Może w Lalce? Może z Chłopach? Gdzie jeszcze?
Chyba w każdym Dickensie choć akurat teraz,daleko od moich zbiorów,trudno mi o konkret…Ale w krótkim opowiadaniu,“Świerszcz za kominem”,jest dosyć długi opis…
Podobnie w powieści"Barnaba Rudge"wnętrze zajazdu,jest chyba na samym początku…
Ale…Po co Ci to ,do licha???Piszesz komuś pracę?
Znalazłam pokoj Raskolnikowa i Soni - da się wykorzystać. Dziękuję za pomoc :). Zajrzę do Świerszcza, a tej drugiej nie znam.
Nie, tylko pomagam Wnuczka ma narysować pokój przedstawiony w literaturze. Muszą być cytaty, a rysunek zgadzać się z nimi.
To jedna z dwóch powieści historycznych w dorobku pisarza.Ale opisów tam nie brakuje.Podobnie w krańcowo innym dziele,“Magazyn osobliwości”.Ale przecież nie będziesz teraz wertować “dzieł wszystkich”.To trwaloby lata…
Niemniej…Pamietam opis pokoju w którym zaszył sie Quilp.Wyjątkowa kreatura…Nie podam Ci jednak na której stronie to było
A poszukaj jeszcze jak masz pod ręką opisy autorstwa Dumasa, on tez nie szczędził szczegolow?
Mam Dumasa, ale temat już załatwiony. Praca się rysuje Dziękuję