Troszkę mnie tu nie było. Ale już jestem.
Opowiedział bym Wam dla rozluźnienia kawał o ruskim czołgu, ale boję się, że go spalę…
Troszkę mnie tu nie było. Ale już jestem.
Opowiedział bym Wam dla rozluźnienia kawał o ruskim czołgu, ale boję się, że go spalę…
A ponoc nazwe koktajl molotowa wymyslili Finowie. Podczas wojny zimowej
Ulepszona wersja przewiduje dodawanie pokruszonego styropianu i proszku aluminiowego.
Gorące, gościnne drinki dla kacapów.
Witaj z powrotem;)
No to coś w temacie
Tu , akurat trochę inaczej wyszło. To “dzielne” chłopaki z naszego rządu chcieli kopnąć amerykańską nogą.
Ta wojna kompletnie wychodzi poza stereotypy i założenia. Rosyjska potęga okazuje się stać na glinianych nogach, Ukraińcy mieli wytrzymać góra 3 dni, Polska otwarła granicę dla Ukraińców. Tylko Putin okazał się większym skurw,… niż się wydawało
Pisałem już o tym, ale Ciebie jeszcze tu nie było. Dywagowaliśmy sobie o Rosji i Putinie chyba rok temu. I o ewentualnej wojnie. Wyszło dziś, że wtedy miałem rację, że tak nieskromnie sobie wspomnę…
Na defiladach i paradach wyglądali naprawdę okazale
Poskie wojsko przed 39 też, szczególnie kawaleria, czyli ułani.
O Rosjanach napiszę później. A także i o historycznych relacjach Polaków z Ukraińcami też chcę napisać. Może ktoś to przeczyta?
Putin to moze glowic atomowych trochę ma, ale kazdy kto widzial radziecka jednostke wojskowa, czy to bylo w Polsce, czy DDR lata temu? Pierwsze co rzucalo sie w oczy to brud i jakis rodzaj demoralizacji podlewany hektolitrami wodki.
A jesli chcesz ziemie wykorzystac to atomem raczej walczyc nie bedziesz
A jaka jest gospodarka planowa/nakazowa i do czego prowadzi? Nie tylko pod wzgledem finansowym a psychologicznym to od co najmniej stulecia wiadomo.
Ukraina pomimo zawirowan, przez ostatnie 30 lat stala sie znaczacym producentem zywnosci, co prawda monokulturowej roslinnej, ale jakos z epoki kolchozowej wyszli. A za tym rozwojem? Przestalo pewnie im odpowiadac bycie spizarka Putina, z ktorej moze dowolnie korzystac
Rosja niestety nie skorzystala z szansy
Putin Wielki przez 22 lata nie zrobił nic, by wykorzystać ogromny potencjał ekonomiczny Rosji. Nadal bród, smród i ubóstwo i alkoholizm, powszechna korupcja, i zdemoralizowana, zawszona armia.
Za to znakomicie umiał straszyć świat, a propagandę wewnętrzną kontynuował znakomicie. 70% kacapów będzie żarło same kartofle w przekonaniu, że żyją w najlepszym państwie świata, które, jak trzeba da każdemu “agresorowi” po mordzie. Bo naokoło sami wrogowie.
30% ludzi w tym świetnym kraju nie ma gazu, kanalizacji i netu. 5% miejscowości nie jest jeszcze zelektryfikowana. Pod koniec lat 70 byłem trzy miesiące na Syberii. Znam ich mentalność i przekonanie, że rząd jest do rządzenia, a oni do słuchania. Elektorat PiS ich nieco przypomina.
Ruski rubel za to zyskał, Ma wartość mniej więcej taką jak brytyjski funt, Za brytyjskiego funta trzeba zapłacić około $1.35 i za funt ruskich rubli trzeba zapłacić $1.35…
Jak rozpoznać ukraińskiego faszystę?
Ma połamane kredki w tornistrze.
Ukraińscy Cyganie mają już dziuple z czołgami. Ale do czego ukraińskiemu rolnikowi nada się wyrzutnia rakiet?
Do spełnienia marzeń się przyda
Jak czołg ruski - to go spal, bez krępacji
A tak przy okazji, ruski, a rosyjski, to są językowo dwie inne sprawy. Tzn, co niedawna były.
Ile pali ruski czołg ?
Zwykle 3 osoby !
Ciekawe ile za taki czołg by wzięli na skupie złomu?