I pojawiła sie w 1988 roku…Dziewczyna znikąd która gdy ścięła włosy,wyglądała jak Elvis…
Ale to potem…
Wtedy Ancient Heart,jej płyta z 1988 roku,zachwycała i podbijała listy bestsellerów…Niski,lekko fałszujący wokal,tradycyjne brzmienie ocierające sie o folk rock…
Współproducentem albumu byl Rod Argent,były lider i klawiszowiec grupy The Zombies a potem Argent…Dobrze jest trafić w takie ręce.Jak wcześniej gdy Kate Bush wszystko zawdzieczała Davidowi Gilmourowi z Pink Floyd…
Senna nieco ale i uroczo"zamglona" płyta.Na niedzielny poranek,na przykład…
2 polubienia
może i się nada. Któż by nie pamiętał. Na pewno przypomniałeś mi wspomnieniem Kate bush. Dośc duży sentyment mam do tej wokalistki.
Choć teraz żyję imprezą we Wrocku na pierwszego Maja.
1 polubienie
O Kasi tez wspomnę.Ale na razie, na dzisiaj wieczór,mam coś innego w głowie…
Sentymentalne czasy, z tym mi się Tanita Tikaram kojarzy. W końcu były to lata przełomowe w moim życiu jak i w moim kraju…
1 polubienie
Tanita przez pewien czas była na liście Trojki,non stop.Polowa jej płyty wyszła na singlach lub trafiała do radia za sprawą entuzjazmu prowadzacych.
W tamtych latach raczkowały tzw. wypożyczalnie płyt cd.Najlepsza w Poznaniu była przy ul.Gołebiej i tam ta płyta pojawiła sie najszybciej.
Ciężko było ją “przechwycić”
1 polubienie