Orban ...,

… Ty Kukizie!!!
Czasy się zmieniają, ludzie nie.

1 polubienie

Orban idzie w zaparte.
Wegry to maly kraik, a ze sprzedazy wina tokaj i hoteli nad Balatonem nie wyzyja.
A Orban naobiecywal chyba nawet wiecej socjalu swoim, niz PiS.

6 polubień

Orban. Kapeć Putina

4 polubienia

To cwaniaczek. Oni tak mieli od zawsze. Tylko wcześniej byli to Habsburgowie.

1 polubienie

Nie przestaje mnie zadziwiać TAKA popularność,nagla przecież,w takim kraju jak Węgry.
Zawsze mialem do Wegrow mnóstwo sympatii choć poza muzyka czy filmem, razili jakimś rodzajem szarości,przecietnosci…Taki kraj o którym powinno się mówić wiecznie ze to"nic specjalnego" :upside_down_face:
Nic nie szokuje,nic nie zadziwia,nic nie bawi, nic nie zdobywa"szturmem"
A teraz okazuje sie ze jeden człowiek może te niewidzialność czy przeciętność przekuć na agresywny bark rozsądku i swoista"droge do nikąd".
Polityka to obrzydliwy psuj.
Poki co jednak,pozostane przy dawnej sympatii

2 polubienia

Mnie zawsze dziwiła ta irracjonalna sympatia do Węgrów, a tak naprawdę w ogóle nie wiemy kim oni są. Grzegorz Górny musi mieć na temat Węgier ciekawe przemyślenia.

Nie wiem who is G.Gorny ale sympatie i to wielowiekowa, da się uzasadnić.
Ja moge poprzestać na 2 połowie XX wieku gdy mogliśmy wzajemnie się ubogacać,w temacie" jak się urządzać w komunie by wszystkiego nie odebrano".
Niektorzy lubią wracać do Powstania Warszawskiego gdy postawa Wegrow była delikatnie rzecz ujmując,bardzo pasywna.Pisal o tym min. Andrzej Szczypiorski…

1 polubienie

Ty Kukizie? Nie,tak po prostu - ty sqrwielu.

Nasza historyczna przyjaźń z Węgrami jest nieco przesadzona. Ale bywały bardzo dobre okresy. Bez Węgrów Łokietek nie zakończył by rozbicia dzielnicowego.

Nieco później król węgierski Zygmunt Luksemburski, a były to czasy Jagiełły, był autorem pierwszego rozbioru Polski. Na szczęście, zdążył umrzeć zanim doszło do realizacji. Rozbiór miał być między Węgry, a … Litwę. Zaraz po Zygmuncie kojfnął Witold. A w dwa lub trzy lata później, Jagiełło. Obaj kuzyni w bardzo podeszłym wieku będąc, już szykowali się do bratobójczej wojny. Natura była szybsza i do niczego nie doszło.

3 polubienia