Pada cos białego

Ale się topi przy ziemi. Czy to klęska żywiołowa???

1 polubienie

Zadna kleska
Kleska to by byla jak by padalo cos zielonego
Mam uczulenie na wscieklo-zielony kolor od przedwczoraj :nauseated_face:

2 polubienia

U mnie w Warszawie też! Już jeż biało. Hurrrra! :snowflake: :snowflake: :snowflake:

2 polubienia

U mnie tylko rano spadł taki cukier puder ale szybko stopniał. Obecnie jest 4 na plusie. I wieje jak cholera.

2 polubienia

Co najmniej czerwony alert.

2 polubienia

@Devil
U mnie to dopiero wieje…wczoraj na rowerze nie dalo sie jechac

2 polubienia

U mnie dzis 19 w cieniu, plus oczywiscie.
I tak ma byc do konca tygodnia.

2 polubienia

Nawet leży na trawie! A temperatura wyżej zera…

1 polubienie

I jak zwykle, kierowcy znów dadzą sie zaskoczyć!

2 polubienia

Kierowcy jalk kierowcy, ale drogowcy na pewno.

No właśnie nie. To mit powtarzany jak mantra od lat 70. Pługi wyjeżdżają na miasto niemal od razu. A kierowcy? Wtedy przypominają sobie, że nie zmienili opon na zimowe, że nie mają w aucie szczotki do śniegu albo że ogrzewanie tylnej szyby nie działa. Ale winni są zawsze drogowcy. :slight_smile: Jak Tusk!

1 polubienie

Akurat problem zimowych opon ni obcy. Uzywa sie calorocznych i w razie potrzeby lancuchow.

1 polubienie

Znowu sypie ale topnieje. Rano będzie biało bo w nocy złapie mróz.

1 polubienie

Jak se chce snieg w realu obejrzec to se lodowe otwieram …
Precz ze sniegiem mi! :grin:

1 polubienie

Maro podczas spania - gitary ton
gdy zima, z nieba biały pada on, :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Wiesz, ze juz Ciebie kalambury nie opuszcza? Beda przy Tobie jak te rzepy.
Tak to jest, jak sie ze mna piwo pije … :crazy_face:

1 polubienie

I nadal będę pił z Tobą piwo. :grinning:

1 polubienie

Hej, klęska to będzie jak zimy nie będzie - bardziej mrozu by szkodniki i robale wyginęły / to naturalny proces w przyrodzie przywracający równowagę w przyrodzie - np kret i jego smakołyk mysz, która niezjedzona powinna zginąć od mrozu, podobnie jest z innymi gryzoniami, owadami. Nadmiar natura / w tym pogoda / sama eliminuje by nie było zakłóceń itd. Takie zakłócenia powodują że ludzie zaczynają kombinować w stronę np. chemii, nawożąc pola, sady czy ogrody ponad normę, co da większą cenę zakupu produktu i niekoniecznie zdrowy produkt - zboża, ziemniaki, warzywa czy owoce. Cieszyć nie ma się z czego że zimy nie ma, poza wyjątkami nieznającymi problemu

4 polubienia

Pośmialem się oglądając na TVN reportaż o dzisiejszym ataku zimy. Drogowcy znów zaskoczeni. Kilkaset ludzi bez prądu. Polska. Co będzie jak przyjdzie prawdziwa zima?

Na razie za ciemno, nie widzę…