Ale się topi przy ziemi. Czy to klęska żywiołowa???
Zadna kleska
Kleska to by byla jak by padalo cos zielonego
Mam uczulenie na wscieklo-zielony kolor od przedwczoraj
U mnie w Warszawie też! Już jeż biało. Hurrrra!
U mnie tylko rano spadł taki cukier puder ale szybko stopniał. Obecnie jest 4 na plusie. I wieje jak cholera.
Co najmniej czerwony alert.
@Devil
U mnie to dopiero wieje…wczoraj na rowerze nie dalo sie jechac
U mnie dzis 19 w cieniu, plus oczywiscie.
I tak ma byc do konca tygodnia.
Nawet leży na trawie! A temperatura wyżej zera…
I jak zwykle, kierowcy znów dadzą sie zaskoczyć!
Kierowcy jalk kierowcy, ale drogowcy na pewno.
No właśnie nie. To mit powtarzany jak mantra od lat 70. Pługi wyjeżdżają na miasto niemal od razu. A kierowcy? Wtedy przypominają sobie, że nie zmienili opon na zimowe, że nie mają w aucie szczotki do śniegu albo że ogrzewanie tylnej szyby nie działa. Ale winni są zawsze drogowcy. Jak Tusk!
Akurat problem zimowych opon ni obcy. Uzywa sie calorocznych i w razie potrzeby lancuchow.
Znowu sypie ale topnieje. Rano będzie biało bo w nocy złapie mróz.
Jak se chce snieg w realu obejrzec to se lodowe otwieram …
Precz ze sniegiem mi!
Maro podczas spania - gitary ton
gdy zima, z nieba biały pada on,
Wiesz, ze juz Ciebie kalambury nie opuszcza? Beda przy Tobie jak te rzepy.
Tak to jest, jak sie ze mna piwo pije …
I nadal będę pił z Tobą piwo.
Hej, klęska to będzie jak zimy nie będzie - bardziej mrozu by szkodniki i robale wyginęły / to naturalny proces w przyrodzie przywracający równowagę w przyrodzie - np kret i jego smakołyk mysz, która niezjedzona powinna zginąć od mrozu, podobnie jest z innymi gryzoniami, owadami. Nadmiar natura / w tym pogoda / sama eliminuje by nie było zakłóceń itd. Takie zakłócenia powodują że ludzie zaczynają kombinować w stronę np. chemii, nawożąc pola, sady czy ogrody ponad normę, co da większą cenę zakupu produktu i niekoniecznie zdrowy produkt - zboża, ziemniaki, warzywa czy owoce. Cieszyć nie ma się z czego że zimy nie ma, poza wyjątkami nieznającymi problemu
Pośmialem się oglądając na TVN reportaż o dzisiejszym ataku zimy. Drogowcy znów zaskoczeni. Kilkaset ludzi bez prądu. Polska. Co będzie jak przyjdzie prawdziwa zima?
Na razie za ciemno, nie widzę…