Pada u mnie

PAD by w w Hiszpanii PADliną.
Mamy króla…
Ty w Holandii zdaje się też? Holandia jest ktolestwem konstyrucyjnym?
Bo z tymi Anglikami kolegi @collins02 ? To oni konstytucji nie maja…

2 polubienia

A ta Nimfa Leśna to Ruchadelko prezydenta Dudy?

2 polubienia

Tak, tylko jestem na tyle subtelna, by nie walić w ślicznotkę ciężką artylerią. :joy:

2 polubienia

No daj spokój, to biedne stworzenie. Drrzewa wycinają…

1 polubienie

Tak.

2 polubienia

Skoro lasów nie ma to i Leśnej Nimfy być nie może. :man_shrugging:

2 polubienia

Widzę jakieś tematy nieznane mi jak knieje … :thinking:

1 polubienie

Kiedyś,jeszcze parę lat temu,wydawało mi się że Anglicy jako jedyni chyba,wprowadzają w realne życie nadzyczaj mądrą zasadę że im mniej pier.aktów prawnych,tym zdrowiej się żyje.
Kiedy jednak przymierzałem sie do obywatelstwa,okazało się że oni mają tego tyle że chyba nikt nie ma szans ogarnąć…
Tyle że tu nie ma musu.To wszystko raczej dla zainteresowanych bo w potrzebie rząd i tak wyśle Ci kilka osobnych listów :blush:
I to u nich lubię.Mimo iż to nie jest tani kraj,nie odczuwam że państwo wykonuje skok na Twoja kasę,jak w Polsce.
I owych ingerencji w moje życie prywatne,także.

3 polubienia

Jakieś 3 lata temu ja widziałem błysk i słyszałem grzmot w styczniu :cloud_with_lightning:

Ja pamiętam, jak kilka lat wcześniej się dziwiono burzy w Rzymie w dniu abdykacji Benedykta XVI

1 polubienie

A to też
Uff, kolego? Moje podejscie do rytualow religijnuch zmasz i do zajęć w torunskich podgrupacch tez? :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ja zapomniałem wspomnieć, że ta abdykacja miała miejsce w lutym.

Z kronikarskiego obowiązku :wink:
Było za dnia,+19 a jest o świcie,+1
No i włączyłem kaloryfer.
Słucham genialnego Arta Tatuma [by nie budzić sąsiadów] i spoglądam na to iście kalifornijskie niebo…
Nareszcie!!!
Pal diabli temperature,choć to nie wydaje sie normalne.
Grunt że ten cholerny"listopad",został wreszcie za drzwiami :sunglasses:

2 polubienia

No i?
Bo chyba nie nadążam :wink:

Zimowe burze pod naszą szerokoscia geograficzba wystepuja rzadziej, ale nie jest to niemozliwe.

1 polubienie

Po kolei. Religia i jej obrzędowości narzucana przez fanatykow i sektę toruńska to jedno. Co do systemu prawnego to anglosaski jest prawem zwyczajowym, a od sedziego wymaga sie zdrowego rozsadku, od aswokata i prokuratora? Dostarczenie wiedzy, czy podobna sytuacja zaistniała?
W Hiszpanii jest mieszane i do tego może tez dzialac wstecz.
W Polsce do niedawna bylo prawa stanowione, niektore zapisy, zwlaszcza w prawie cywilnym pamietaja czasy caratu czy Bismarcka lekko przystowowane do potrzeb po odrodzeniu panstwa polskiego. Pisze w czasie przeszlym, bo obecnie jest burdel.

1 polubienie

Burdel! To takie ładne słowo :joy:

Nazwanie tego chlewem obrazaloby świnki.

2 polubienia

I ładne imię dla pieska… :joy:

1 polubienie