A ja zawsze myslałem ze to jakies latające laski.Cos jak…syreny w kosmosie
Laska też była; - Perseida, ale to inny mit. Wcześniejszy.
Tak
Dzień wcześniej wyszłam na chwilkę na balkon i też jedną widziałam, tak w ostatniej chwili.
Wczoraj na nie czekałam, jedna była taka “masywna”, wyraźna.
3 życzenia padły
Życzę aby sie te życzenia spełniły
A ja gówno widziałem. Jak ciul gapiłem sie w niebo. Az mnie szyja bolała.
Ja sie na tym nie znam i wszystko mi sie myli ale…Perseidy-Perseusz.Jego matka czy zona czy kto tam ich wie to Danae.
A te kobiete namalowano kiedys w taki sposob ze jak tylko wspomne ten obraz to wydaje mi sie ze to erotyka nawyzszych lotów.
Tylko pieprzona skleroza bo ani autor,ani okolicznosci juz mi sie nie zapamietaly…
Dziękuję
Danae byla matka
a pomyslow na sportetowanie je burzliwego zycia bylo duzo.
moze tu cos sjojarzysz?
https://www.google.com/search?q=danae+pintura&tbm=isch&ved=2ahUKEwiThfil0JjrAhW0gM4BHTVoCvYQ2-cCegQIABAA&oq=danae+pintura&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECAAQEzIGCAAQHhATMgYIABAeEBM6AggAOgQIABBDOgQIABAeOggIABAIEB4QE1CqyAFYmd4BYPPgAWgAcAB4AIABzgOIAdsRkgEJMC4zLjEuMy4xmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=7201X9PRJ7SBur4PtdCpsA8
to z wyszukiwarki, wiec link dlugi.
@collins02 A nie pomyliłeś z Plejadami?
Alexandre Jacques jakis tam…To o to mi chodzilo choc malarza nie znam.Tu nawet Rembrandt ustepuje…Nie w jakosci ale w “kwestii”
Było bardzo ciekawie. Nie wiem, jak dużo osób widziało to co ja o godz. 2-ej w nocy.,
ten przypadkiem?
Tak!To on…
Coorva ja jednak nie nadążam za dzisiejszymi czasami.I w ogole nie mam odruchu szperania w necie.
On musial byc XIX wieczny…
dobrze, ze imiona pamietales
Malo tego!Skojarzenie z Rembrandtem uwazam za sluszne.
Mam w domu “Portret Starego Zyda’ i to jest ta sama"reka”…
Czasem mysle ze by to wszystko ogarnac,trzebaby sie zamknąc w pokoju bez klamek [i piwa] bo caly czas cos czlowieka atakuje z zewnatrz.
Moja podzielnosc uwagi na starość chyba szwankuje…
Chantron…