Kupiłam bez pomysłu… są w plasterkach
Usmazyć z cebulką, posiekać i nadziać nimi naleśniki. Pycha!
Wykorzystam innym razem, bo nie mam mleka na naleśniki.
No pewnie!
Na patelnie,usmażyć do jajecznicy.Robie to pare razy na miesiac.
Do naleśników nie potrzebne jest mleko, wystarczy dobrze gazowana woda lub… piwo!
Jakoś z mlekiem bardziej mi smakują. Z uwagi na to, że mam kapuchy kiszonej trochę wyjda z tego dziś… pracochłonne pierogi.
W panierke jak kotlet i usmazyc jak frytki. Uwielbiam.
Do tego to chyba bardziej całe kapturki się nadają, plasterki to raczej ciężko :).
Usmażyć z cebulką, dodać bakłażana lub cukinię, oraz spiczastą paprykę słodką. Do tego smażona kostka sojowa namoczona w bulionie warzywnym. Przyprawy. Możesz wykończyć sos dodając pomidorów bez skórki i na ostro z peperoncini… albo jogurtu i kurkumy
Pieprzyc te cholerna cukinie ale reszta,mniam!!!
W tej konfiguracji cukinia pyszna jest. W kostkę bez skórki… przyprawy… pyszota
No nie lubie…Zabij ale nie lubie…
W smietanie z podsmazana cebulka.
Albo a la flaczki, podsmazyc z niewielka iloscia startej marchewki, dodac rosolu, w wersji blyskawicznej moze byc z kostki, przyprawc przyprawa do flakow.
Jak masz troche boczku, pokroj w kostke, przesmaz z pieczarkami na niewielkiej ilisci oleju lub oliwy i pod koniec dodaj osaczony zielony groszek.
Jak na zimno to pozniej mozna dodac troche majonezu.
Cukinie uznaje wylacznie w marynacie.
Jak to W PLASTERKACH???
Gdzie takie sprzedają?
Gdzie w Polsce to nie wiem, ale u mnie w kazdym warzywniaku. Tylko czym to traktuja, ze nie ciemnieja?
A dlaczego kupiłaś w plasterkach? Gdyby były w całości to można by zjeść na SUROWO!!!
W piekarniku potrawę - Arkadiusze
gdy gotowe, zjeść je muszę…
To już za trudne!!!
Klnę się na mą duszę,
że po prostu, muszę
i tutaj tuszę, że bez kalamburów, po prostu się uduszę…
Bez kalambuska nigdzie się nie ruszę.