Pikniki, festyny, dożynki, kiermasze

święta osiedlowe, szkolne, tematyczne… Lubicie tego typu imprezy na świeżym powietrzu? Bardziej lokalne , miejscowe? Bierzecie udział?

Udziału nie biorę ale szanują je. Takie imprezy budują kulturę lokalną, tożsamość. Integrują ludzi

Nie biorę udziału w przedsięwzięciach tego typu. Nie lubię wspólnotowości, zwłaszcza w swojskim wydaniu. Nie oceniam przy tym negatywnie, jeżeli ktoś to lubi - mam po prostu inne preferencje co do aktywności poza domem.

Powiedzmy że lubiłem.Dzisiaj raczej nie dotyczy.
A lubiłem bo często była okazja do pogrania w ping ponga,z nieznanym przeciwnikiem :wink:
Niestety,jak tylko wspomnieć,zawsze były tam mniejsze lub większe grupy osiedlowych chwatów czekających na okazję do zaczepek…I nie była to kwestia kibolstwa.To był zwykle osobny teatr…
Miało to jednak swój urok ale…Dzisiaj znacznie wyżej cenię spędzanie czasu wg. “własnych wytycznych”.

Niestety nie. Nie lubię integrować się z zupełnie obcymi mi ludźmi. Bardzo za to lubię imprezy tego rodzaju w gronie bliższej i dalszej rodziny lub bliższych znajomych. Mniejsze ale za to miłe i ciekawe.

Uważam ze to impreza dobra dla dzieci. Ja nie widzę w tej rozrywce niczego wartościowego.
Omijam szerokim łukiem.

Z reguły omijają mnie takie wydarzenia, jak się nie słucha lokalnego radia, nie jest na bieżąco z wiadomościami z regionu, to ciężko o tym usłyszeć.

A nawet jak wiem o takich festynach, to nie chodzę… chyba że szukają muzyków na żywo, wtedy się interesuję, bo gminy dobrze płacą. To jedyna okazja w życiu szarego człowieka, by legalnie zarabiać w tysiącach na godzinę.

A na czym grasz? Jaki masz repertuar?

Gitara basowa i zajmuję się perkusją. Nie mamy perkusisty w zespole, szukaliśmy długo, ale z nimi jest tak, że albo chcą grać metal, albo grają już w 2 innych zespołach i nagle okazuje się, że nie mają nawet czasu nauczyć się 3 kawałków, a jest ich ok. 20. Łatwiej jest kupić dobry software, komputer nie narzeka, gra równo i zawsze jest obecny.

Mój syn gra na perkusji i szuka zespołu, tez bezowocnie