Pilnujecie swoich danych w Sieci?

Do pewnego stopnia tak.Zupełnie się nie da bo ktoś sprzedał mój nr telefonu i codziennie dzwoni do mnie jakiś Słowik i chce sprzedać panele.
A ten filmik do połowy oglądnąłem i trochę się dziwię jakie te ludzie teraz głupie.O niczym i mało ważnym tyle opowiadać…

1 polubienie

Podaj numer tego Słowika, to sobie do niego podzwonimy i będziemy mówić : dzień dobry. Chcę zawiadomić, że chciałem panele, ale się już rozmyśliłem.

4 polubienia

Panele są dobre na kalambur, to powiedz temu Słowikowi.

Zacznij go za każdym razem kalamburami straszyć i powiedz, by się aby nie rozłączał. Nawet mu jakiś zapodaj i dalej nawijaj o kalamburach. To najlepszy sposób na to, by takich pogonić … (Sprawdzone).
Mam teraz z nimi święty spokój.

5 polubień

Facet Elżbiety
Zastąpią parkiety

Masz, byś nie musiał już wymyślać …

2 polubienia

Służę uprzejmie koledze @Conradus
Za kilka piwek tak wykalamburyzuję tego słowika, że zapomni, jak się nazywa… :stuck_out_tongue_winking_eye:

Satyr dwie Elżbiety zdrobniale,
słoneczne dają prąd wspaniale.

5 polubień

Ja nie umien tak szybko i pięknie kalamburów ułożyć jak Wy, to normalnie wymyślałabym pytania:
Czy nie ma on porcelany z Pacykowa do sprzedania?
A może robi nieduże okrągłe stoły?
A może ma na zbyciu tekturę introligatorską, albo wie kto ma i da mi namiary.
Takich pytań mam w zanadrzu setki i nimi też można faceta powalić.

2 polubienia

Szykuje się niedługo przyspieszony kurs układania kalamburów.
Zapiszę koleżankę … :shushing_face:

4 polubienia

To mnie też wciągnij, poduczył bym się jeszcze chętnie… :grinning:
Oczywiście, na kursie piwo będzie…? :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Co tam piwo… Przyniosę wodę z bąbelkami i soczek i będzie napój smaczniejszy od piwa.

2 polubienia

Piwo będzie, bo kurs ma być w lokalnym browarze … :grin:

3 polubienia

Nie występywa w naturze… :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Kolego @Conradus
Pozwolę sobie poradzić na problem z rzeczonem Słowikem i panelami jego.

Otóż, gdy zadzwoni, należy odebrać z następującemi słowami;
– Slucham, tu zakład pogrzebowy - Niebieska Przyszłość, czym możemy służyć? Oferujemy szeroki zakres usług, a nasze trumny są estetyczne, zdrowe dla szacownych nieboszczyków i ekologiczne. Po naszych usługach szacowny klient nasz wygląda, jakby wybierał się na jogging albo na dyskotekę, w zależności od upodobań naszego klienta. Kolor trumny na życzenie dobieramy pod kolor torebki szanownej wdowy, albo pod kolor oczu ewentualnie zgrywamy wszystkie te trzy elementa… Z naszych usług zawsze są zadowoleni szacowni nieboszczykowie i ich rodziny…

Itp, itd… Należy też polecić swe usługi na przyszłość i zagwarantować wzmocnione trumny dla teściowych…

:stuck_out_tongue_winking_eye: :crazy_face:

4 polubienia

Dzięki…! Ciekawe to-może zastosuję…
Co prawda nie takie rzeczy mu już mówiłem i nadal dzwoni na stacjonarny i na komórkę.

3 polubienia

Nie robię z danymi niczego szczególnego. Nie mam ich wiele. Jedynie bank. Na telefonie nie mam nawet antywirusa.
Szaraków nikt nie rusza.

1 polubienie

Tu sie myślisz wielu zlodziei wykrada zwyklym Kowalskim dane osobowe żeby potem je sprzedać danym firmom co objawia sie dzwonieniem telemarketerów że o kontach bankowych nie wspomnę nawet jak masz tylko 2,3 tys na koncie tym też nie pogardzą

1 polubienie

Nikt taki do mnie nie dzwoni. Nieznanych nie odbieram

To może ten tekst, kolego?

– Tu zakład oczyszczania miasta - Uduchowianie. Mamy szeroką gamę przenoszenia w zaświaty nielubianych, wybór sposobu uduchowiania należy do klienta. Zawsze pewnie, czysto, szybko, ze szczególnem uwzględnieniem teściowych… Dla stałych klientów rabaty i bonusy…, możliwy abonament.

3 polubienia

U mnie danych pilnuje schowek telefonu jeśli np nieznanego numeru nie ma w książce telefonicznej, bo wpierw nr jest sprawdzany czy jest w bazie danych jako Spam, którego bez zapytania nie połączy, podobnie robi przeglądarka Opera - sprawdza czy link ma cyfrowe uwierzytelnienie, lub stosowną zieloną kłódkę jeśli łącze jest bezpiecznie szyfrowane. Antywirus w telefonie to pomyłka i porażka, sam system w nim jest po części antywirusem. W praktyce 2 róźne antywirusy nie mogą razem pracowaćw, bo jeden zacznie drugi blokować co może uszkodzić trwale telefon. W komputerze może dużo pomóc jeśli ma blokady prawidłowo skonfigurowane, i baza wirusów została zaktualizowana. Najzwyczajniej pilnować powinna nasza intuicja - nie wchodzić w nieznane podejrzane strony np jeśli są w innym języku którego nie znamy, lub nietypowe znaczki. Strony bankowe zawsze w linku mają kłódkę - po najechaniu muszą pojawiać się adres banku + ciąg znaków, liter i cyfr