Interpretacja dowolna
Znakomite!
Nie za bardzo interesowalem sie Anią,mimo ogromnej sympatii z czasu Listy Przebojów"Trójki",pare lat temu…
I dalej nie powala mnie wokalnie ale …Tutaj to chyba jeden z najlepszych muzycznie numerów polskich jakie slyszalem w tym stuleciu.Aż mi sie wierzyć nie chce by taki soul rock u nas powstał!
Plus okladka wyraznie rodem z lat 70-tych.I to jest chyba własciwy klucz.
Też bardzo mi się to podoba. Nigdy przedtem nie słyszałem.
Byłem chyba najwierniejszym słuchaczem Trójki pod słońcem.Broniłem radia przez całe życie bo w sumie mniej ważne było czy dana piosenka sie podoba czy nie…
To była JEDYNA opoka inteligencji w mediach.Ostatnie i jedyne skupisko największych magów mikrofonu.Ludzie tacy jak Mann, Kaczkowski czy Niedzwiedz byliby w stanie samotnie poprowadzic każde radio!
Teraz nie ma juz Trójki.Jest jakieś pisowskie truchło,cuchnące na kilometr amatorszczyzną,fałszem i parapolitycznym bełkotem dla nierozgarniętych.Za tym wszystkim poszło coraz częstsze dno muzyczne bez oblicza.Zniknął ten jedyny w swoim rodzaju skarb gdy prowadzący identyfikuje sie z muzyką którą prezentuje…
I dlatego juz chyba trzeci rok mija jak nie slucham w ogóle radia.Nie mam tez pojecia co robi Ania.Kiedyś bezwstydnie naśladowała mamę,potem sie to uspokoiło ale…zaczęła sie durna telewizja
Zobaczymy.To nagranie moze mnie nakłonić do kupna płyty!
Trójka i u mnie była na pierwszym miejscu.
Nabyłem niedawno używaną miniwieżę, jakiś Dual. Zaskoczony jestem jej czystym odbiorem i głośnością. W zasadzie radio teraz leci u mnie cały dzień, włączam rano, wyłączam przed snem. Z jakością muzyki jest różnie, Za dnia trafia się godzinny blok pasującej mi muzyki, reszta, to światowa sieczka. Ale już od 19 jest ambitniej. To samo o 6 rano do 7.30. Jeszcze dobrze nie rozpracowałem czasu nadawania, tego co lubię, ale, powoli. Słucham na przemian dwóch stacji, pierwsza to lokalna z Maastricht, druga, to niemiecka ż Aachen. Niebawem zacznę szperać więcej, chcę znaleźć coś belgijskiego, mam to za płotem, bo tam, jak pamiętam, była lepsza jakość muzyczna. Może uda się chwycić Radio Brussel, to byłbym zadowolony. Powinno się udać, ponieważ radio w aucie nieźle ją łapie tu w nadbrzeżach Holandii.
Masz jakiś wybór…Ja z angielskich stacji korzystam rzadko.Płyty i filmy pochłaniają czas a poza tym w Anglii jak chyba w reszcie świata,dominują playlisty.Po tygodniu wszystko sie powtarza i musiałbym poświęcić mnóstwo czasu na wyszukanie czegoś trwale wartościowego…
A jest jeszcze praca i lektura…
Jestem na wojennej ścieżce za Trojkę i dołączę do KAŻDEJ krucjaty mającej na celu ukaranie pisowskiego barbarzyństwa.
No to odkurzam swego pancerfausta, co go na wszelki wypadek trzymam w szafie…
Kiedy pare lat temu,na spędzie KOD-u pod pomnikiem Mickiewicza,wrzasnąłem:“łapy precz od Trójki!” był jeszcze spory odzew…
Jakby to dzisiaj wyglądało,nie wiem…Ludzie w kwestii wyższej kultury stali sie bardzo apatyczni…
Zależy w jakim gronie byś to krzyknął, Gdybym ja tam był, pociągnął bym temat…
Fakt…
Moze jeszcze nie wszedzie potrzebny panzerfaust?
Jak to nie? Jeszcze kilka granatów by się przydało…