Jeżeli dojdą do porozumienia to marszałek senatu będzie z psl i będą mieć koalicję w sejmie, ważną, w przypadku (wręcz niemożliwej) porażki Dudy w wyborach, żeby móc odrzucać weta totalnego prezydenta.
Co myślicie o takim scenariuszu? Zawsze to lepiej niż sam pis no nie? ![]()
PSL, od zawsze jest jak choragiewka na wietrze.
To jest partia,ktorej nadrzednym celem,jest utrzymanie sie przy korycie.
Myślę, że tym razem, gdy dadzą się przekupić, to będzie ich koniec. Oni do tej pory sprytnie balansowali tak, że nie podpadali tym, którzy ich wybierali, tym razem będzie to ewidentna zdrada. Świat nie kończy się, gdy kadencja się kończy, a ludzie pamięć mają.
Dziwie sie,ze jeszcze ktos na nich glosuje,oni po kazdych wyborach szukaja ,alfonsa’’
Drobna zmiana nastąpiła. Tym razem alfons szuka ich. Jak postąpią, zobaczymy? Ale ten Kamysz, póki co, wygląda mi rozsądnie.
To już chyba od 20 lat: PSL z każdym, byle zostać u władzy. Więc wcale się nie zdziwię ;(
Ewidentna zdrada? Ale w jakim sensie? Że większa od związków z PO? Myślę że NIE każdy wyborca, a zwłaszcza w miare normalny wyborca, czyli wyborca psl (więc większość wyborców psl )nie jest typem totalnej opozycji i anty pisowcem.
W takim razie, według ciebie, jestem nienormalny, bo nie głosowałem na PiS.
Jeszcze wczoraj Kosiniak przysięgał że nie będzie koalicji z PiS.
To pewnie tylko kwestia stanowisk.
Koalicji może nie być, ale wystarczy, że kilku przeskoczy.
Co innego nie głosować na pis i być wyborca naprzyklad psl, a co innego być fanatycznym anty pisowcem. Dlatego psl jako całość uważam za najmniejsza totalna opozycję więc i najbardziej normalna partie i wyborców.
Zdrada dla wyborców na pewno by byla gdyby PO weszło w oficjalna koalicję z pisem albo lewica… Psl zawsze było najnormalniejsze od 2015 roku czyli najmniej fanatyczne i takich też ma pewnie wyborców. I zdrada dla kogoś może być, ale dlaczego niby większą niż koalicja z PO naprzyklad? W sumie można tak to dostrzegać patrząc od strony totalnych.
Poki co mam nadzieje ze strach ma wielkie oczy.
Pisowskie kanalie zrobią wszystko aby doprowadzic do ostatecznego zeszmacenia psl ale wydaje mi sie ze osoba Kosiniaka robi,przynajmniej na razie,wielką roznice.
To nie jest wiesniak oderwany od pluga,z parciem na rzadowe benefity…
Niemniej,niebezpieczeństwo jest! Koorestwo zawsze bylo najłatwiejszym i najszybszym zarobkiem…
Czyli będzie obwinianie pis że psl po raz setny się zeszmacilo?
Nie rozśmieszaj mnie
Wierzysz politykowi, że czegoś nie zrobi dla osiągnięcia jakiegoś stanowiska, korzyści materialnej czy władzy? Myślisz, Ze Kosiniak jest lepszy od Schetyny, czy Kaczyńskiego?
Ta… może gdyby nie był ze skompromitowanego PSL-u…, kto wie ![]()
Szybciej pies kosci bedzie pilnowal i jej nie ruszy))