Płyny do zwalczania

Ulotka:
“Ruskie potrafią być utrapieniem w każdym kraju, a ich licznemu występowaniu sprzyja wilgotna pogoda. Lubują się w tanich alkoholach. Przy bardzo licznej inwazji, mogą one nawet powodować gołożer, zjadając niemal całe zapasy pokarmu miejscowej ludności. Na szczęście do dyspozycji mamy nowy, naturalny i bezpieczny dla środowiska, a przy tym bardzo skuteczny sposób aby pozbyć się ich.
Unikajmy preparatów chemicznych i trutek. Stosujmy natomiast pułapki do odławiania, stwarzajmy naturalne bariery, które postsowietom ciężko przekroczyć (np. obramowanie żwirkiem z kamyków o ostrych kantach + wysokie napięcie), unikajmy tworzenia kryjówek i miejsc sprzyjających bytowaniu tych pasożytów (wszelkie wilgotne i cieniste zakamarki, np. pod kamieniami czy starymi deskami, w których putinowcy mogą się schronić).
Jeżeli naturalne sposoby zwalczania ruskich zawodzą i nie przynoszą żadnych efektów, a Ty nadal nie wiesz, jak pozbyć się ich, możesz sięgnąć po środki chemiczne. Należy jednak pamiętać, że preparaty tego typu nie są obojętne dla środowiska, dlatego powinno się je wykorzystywać dopiero w ostateczności.”

Do walki możesz zastosować środki, w których substancją czynną jest metaldehyd. Najwygodniejszą formą tego typu preparatów są granulaty. Aby działanie było skuteczne, środki chemiczne powinno się rozsypywać po południu lub wieczorem, zanim oni wyruszą na żer."

Do zwalczania ruskich to kolego azotoksem po czułkach i poić czystą wodą.

Aż tak bardzo bezwzględny i okrutny nie jestem,ale ciekawy pomysł…

Ja tam pijam czystą wodę i do tej pory nie czuję się zwalczony.

A poważnie napisawszy, ja bym uważał z tą dehumanizacją i odpowiedzialnością zbiorową. Przecież nie każdy Rosjanin to putinowec.

Ale w stadzie to jak piranie… mozesz pojedynczą w akwarium trzymać, hamburgerami dokarmiać i bedzie dekoracyjna. Jak ich dużo? Hmmm :fish::fish::fish:

I pomyśleć, że gatunków piranii jest co najmniej kilkadziesiąt, a tylko 20% to mięsożerne? Ale pirania piranią jest i basta…

“…Władimira Putina popiera większość Rosjan. Na pytanie, jak oceniają pracę prezydenta Rosji, ankietowani najczęściej (81 proc.) odpowiadali, że dobrze. Negatywnie na temat pracy Putina wypowiedziało się 8 proc. respondentów, 11 proc. nie miało zdania.”

Na ruskich to tylko bomba atomowa

Mogą przeżyć - koło Czarnobyla pola uprawiają…