Może robię coś źle? Ale: na pocztę dostaję wiele wiadomości niechcianych. Np. dziś znów dostałam reklamę akcesoriów erotycznych Ale jest mnóstwo innych. Wywalam do spamu i dalej dostaję. Czy można się tego jakoś pozbyć?
Można, trzeba zapłacić. Jak masz płatną pocztę, to reklam nie przepuszcza.
Czy to jest normalne: jak kupujesz produkt, to za niego płacisz, a tu trzeba zapłacić za to, żeby nie kupić (tych reklam).
Na WP masz pocztę?
Ja mam bezpłatną pocztę na Interii. Też dostaję reklamy. U mnie reklamują się głównie różne punkty z książkami. Może stwierdzili, że za mało czytam?
Czasem mam reklamy różnych akcesoriów plastycznych, ale te reklamy akurat lubię. Tylko skąd oni wiedzą, jakie mi mają przysyłać?
Jak korzystasz z wyszukiwarki google i przeglądarki google chrome to wiedzą o Tobie więcej niż Ty sama
No i wszystko jasne. To teraz jak będę chciała żeby mi coś przysyłali to sobie pooglądam przedtem sporo w przeglądarce
Bardzo rzadko korzystam z poczty (najczęściej jak zamawiam coś w necie, a zamawiam czasem książki, których nie mogę dorwać u siebie, albo coś plastycznego, czego też u siebie nie mogę znaleźć), więc może dlatego reklam tam też niewiele.
Aha…
Na o2.pl.
Lepiej zobacz, kto na Twoim kompie strony erotyczne ogląda
Zmienić na jakiś program z filtrem albo wrócić do tradycyjnych listów
Od kogo otrzymujesz te wiadomości? Od różnych nadawców czy od Poczty? Jeżeli od różnych nadawców, toś może podała swój adres w różnych miejscach do rejestracji konta np. na jakimś forum albo w sklepie internetowym?
Może też być tak, że jakiemuś portalowi wyciekły adresy jego użytkowników.
W każdej reklamie którą otrzymujesz w poczcie, to na dole małymi literkami jest opisane, że możesz zrezygnować z tej reklamy, klikając w pogrubiony napis, potem odnośnik na tak, i Twój adres email jest usowany z bazy danych tylko z tej strony !. Od reklam trudno się uwolnić, po części przez cokies / ciasteczka które zapisują twój adres gdybyś chciała powrócić do tej strony powtórnie - wówczas ta strona się ci pokażę szybciej niż inne. Na tym etapie możesz sobie ustawić w przeglądarce, by nie zapisywała stron w chistorii. Samą chistorię przeglądanych stron czy artykułów też warto czyścić na bierząco. Ciasteczka miały ułatwić przeglądanie sieci, a wykorzystali je natrętni informatycy, zarabiając na adresach których w sieci są miliony baz danych, które są wymieniane pomiędzy firmami np cal center itd. Informatyk cwaniak to dziś nie brzmi dumnie. W telefonie to też działa identycznie !. W sumie nic o tobie ale z nami
Ale JAK?
Dzięki!
o2 to grupa z wp.pl
Eeee. inaczej to się oznacza. Sama jestem krwiodawcą.
Takie programy są płatne, ceny idą w nieskończoność. Właściciel programu zarabia trzykrotnie. Ty płacisz raz za subskrypcję, on dopisuje firmę do zablokowania w filtrach programu, ale ! / ta blokada zależy od twojej opłaty, nie jest wieczna, i po czasie program reklamę dopuści do obrotu / bo za plecami właściciel się dogaduje z firmą która chce od niego odkupić bazę adresów które wykupiły subskrypcję, średnio to 50 -50, im program jest bardziej instalowany przez zainteresowanych blokowaniem reklam, to jego właściciel bardziej dyktuje swe ceny zainteresowanym. Ciemny biznes powiązany z Akta, powinniście pamiętać straszenie że hm internet będzie zablokowany itd. Bezpieczny internet nie istnieje, i tu nic nie zginie po to powstała chmura - niby osobista przechowalnia plików zdjęć rodzinnych czy filmów, niekiedy ważnych dokumentów, muzyki itd to one są wasze tylko w 50 %- właściciel serwera chmury też chce żyć, warto pamiętać co i gdzie się pisze, a prywatnie czy firmowo to tylko swój własny prywatny serwer w domu czy w firmie, koszty są umiarkowane do ceny waszych danych
o2 się oddzieliło od wp.pl i obecnie tworzą oddzielny portal w sieci
@elsie
Na Protonmail* załóż sobie bezpłatną pocztę.Żadnych reklam.Spokój i cisza.
*Reklama niezamierzona bo mi nie płącą
No to ja zaraz zakładam.