Ojoj to teraz drogie Panie nie ma szans na wykręcanie się wymówką w stylu ‘‘boli mnie głowa’’
Teraz panowie maja ayut.
Robimy dziecko,albo za mnie tez placisz podatek))))
Smoku najbardziej sprawiedliwy podatek to był by ryczałt od osoby. Czy pracujesz czy nie, czy jesteś dziwką czy księdzem i tak musisz zapłacić. Bogaty tyle samo kożysta z udogodnień państwa co biedny więc dlaczego ma płacić więcej?
Najbardziej sprawiedliwy podatek, to zerowy podatek. Przecież kupując cokolwiek za każdym razem płacimy podatek. Chcesz płacić mniej - mniej kupuj.
@anon25287923, ja wręcz uważam, że bogaty mniej korzysta z udogodnień państwa - nie jeździ pociągami, komunikacją publiczną, dzieci posyła do prywatnych szkół, leczy się w prywatnych klinikach, itp, itd.
Dokładnie a jeśli używa dróg to płaci na nie podatek. Dlaczego osoby które wybrały dobry kierunek i zarabiają dobrze mają być karane bo ktoś skończył edukację na gimnazjum i teraz nie ma tak dużych dochodów ale wcześniej się bawił i nie miał wyrzeczeń?
No ale wiesz moja opcja podatku jest chyba lepsza. Każdy ukrainiec wysyłający do siebie kasę i tak by musiał płacić podatek. Choć i oni ostatnio u nas są rejestrowani.
Kiedyś w Szwecji był podatek od śmierci… śmieszne? U nas też będzie. Władza się zastanawia jak się dzieciom do prezentów dobrać, więc opodatkują wszystko.
Oni się tak odkleili od rzeczywistości, że będą podatki za seks w prezerwatywie… i za brak seksu, za wyjście o toalety w trakcie wiadomości i za nieśpiewanie kolędy. Będą igrzyska i obecność obowiązkowa, aż ktoś w końcu przerwie ten autorski teatrzyk wielce szanownego budowniczego dwóch wież…
A pamiętam, kiedy wprowadzili opłatę klimatyczną i byłam w szoku. A to Pikuś Pikusiów był…
A jak się zaraz w Katowicach zdziwią, bo to ponoć lider walki ze smogiem i wzór… to jak nic opłata klimatyczna należy się