Podejrzanie niska cena?

Czy warto, opłaca się, jest to bezpieczne, kupować na stronie gdzie cena towaru jest dużo niższa niż wszędzie indziej?

PS. Chodzi mi o maszynę do szycia Singer.
Ten sam model na stronie singerpolska za 350 zł a na allegro 800 zł…

https://allegro.pl/oferta/maszyna-do-szycia-singer-4423-heavy-duty-23-sciegi-1000-obr-szycie-wstecz-17164310592

1 polubienie

Avast zareagował na tą stronę singera w ten sposób.

Może tu przede wszystkim chodzic o to, by na nią wchodzić…

3 polubienia

Jak sprzedawca ma dobre opinie, jest podany adres i dane jego firmy i wystawia dużo rzeczy to chyba warto.

1 polubienie

U mnie cena tego modelu nie schodzi ponizej 300 euro.
A zaczac od tego, ze Singer jako firma nie ma dedykowanej strony fabrycznej sprzedazy w jezyku polskim.

Firma Arka AGD Sp. z o.o. jest oficjalnym dystrybutorem maszyn do szycia marki Singer w Polsce. Siedziba firmy znajduje się w Radomiu, przy ulicy Strycharskiej 4. Możesz skontaktować się z nimi telefonicznie pod numerami (48) 360 91 40 lub (48) 360 94 32, lub wysłać wiadomość na adres e-mail arkaagd@arkaagd.pl.

Mediaexpert.pl

Produkty marki Singer są również dostępne w ofercie innych polskich sklepów internetowych, takich jak Szyciewdomu.pl

Szyciewdomu.pl

, SZYJ.PL, Wiking Polska oraz ultraMaszyna. Warto również sprawdzić oferty na platformie Allegro.

To tyle na temat weryfikacji.

1 polubienie

@benasek U mnie antywirus nic nie wykrył, ale rzeczywiście mało danych firmy…

1 polubienie

Ryzyko firmu krzak w tym przypadku duże.

A niby skad opinie, ja ta stronka dobie gdzies dryfuje w necie polujac na jelenia?

Ani siedziby ani kontaktu innego niz e-mail?

@okonek allegro sprawdzam w pierwszej kolejności :slight_smile:

Allegro ma wstępną weryfikację sprzedawców

Mnie Norton nie wpuścił na tę stronę, bo jest groźna.

5 polubień

Należy wspomnieć, że opinie klientów można sobie kupić. 1000 pozytywnych i zachwalających “opinii”, to koszt ok. 30 dolarów. Chłopcy kompurerowcy z Indii, Pakistanu i Nigerii są dobrzy w handlu opinimi. Aby nie było za słodko, do tysiąca pozytywnych wrzucą kilkanaście neutralnych i trzy negatywy.
Autorów opinii produktu sprzedawanego przez internet nie sposób zweryfikować. Nie wiadomo, czy za nikiem kryje się fizyczna osoba, czy bot. Z ZiraaeLem jest podobnie. On sam nie wie, kim/czym jest. :stuck_out_tongue_winking_eye:
Towar sprzedany.

3 polubienia

Mam avasta płatnego z wszelkimi opcjami, więc się stara jak może…

2 polubienia

Jedno muszę Ci przyznać.
Zmieniłas Natalkę [zapomniałem nicku] w zadawaniu dobrych i ciekawych pytań…Mam!!!@Malita! :blush:
O Singerze wiem tylko tyle ile pamietam z czasów,gdy babcia zasuwała na niej,55 lat temu a ja stałem z otwartą gębą,niewiele wyższy od maszyny,i panicznie się bałem że zaraz igła jej palec przebije…
Co do bezpieczeństwa jednak…
Nic nie jest bezpieczne w necie.Są systemy,sam korzystam z jednego ale tak już zawsze było że haker czy inny bandyta,był zawsze o krok przed policją.Jak dopingowicze w sporcie.
Różnice w cenie są wpisane w rzeczywistość ale jeśli to jest przepaść to już wypada sie zastanowić…Być może to kwestia marki lub jej braku.Być moze kwestia zużycia…Niemniej,jeśli to jest okazja to okazja nigdy nie wisi w necie zbyt długo.
To specyficzna dziedzina i ja sie nie znam.Ale jeśli nikt sie tym nie interesuje,to zwyczajnie,zostawiłbym.Tak dla spokojności…

Antywirusy szaleją-te darmowe i płatne też.
Na allegro zobaczyłem fajny i dość tani komputer<-dziwne i niebezpieczne zarazem wydawało mi się to.
Zaryzykowałem i zagadnąłem sprzedawcę i ku mojemu zdziwieniu,dostałem miłego(co się raczej nie zdarza) maila abym wszedłu do ich sklepu,to sprzedadzą jeszcze taniej.
Czasem takie cuda się zdarzają…!

1 polubienie