..takie coś..
Raczej to muzyka nie dla młodych przed 30-tką..
Alpejska ciekawostka etnograficzna.
Fajne.
Tak tylko pytałem,bo mam mieszne uczucia ..
Dlaczego? Jest to kawalek swiata, dla nas nowego, bo tak czesto dziala muzyka - niekoniecznie musi byc papką podawaną dousznie.
Moim pierwszym odczuciem bylo, to nie sa Niemcy…
A moim zdjęcia,które fotograf adolfa miał zniszczyć,po sesji na której był owy w spodenkach tyrolskich..
Stroj ludowy rządzi sie swoimi prawami.
Fakt, że Adolf urode miał niekoniecznie wyjściową. Nad swoim wizerunkiem i zachowaniem mocno pracował. Otoczony lustrami i pod fachowym okiem tegoz fotografa, co mu zdjecia w krotkich majtkach zrobił.
Panienkom niemieckim się podobał podobno i ..mężatkom..zpewne rozwódkom i wdowom też…
No cóż, moze nie on, ale ta wladza???
Od zawsza samce alfa byly obiektami pożądania. Gozej jak przestawali nimi byc…
Nie kazda Niemka byla Magda Goebbels. Wiele z nich, co moze zabrzmiec nieco pokracznie, ale bylo ofiarami systemu.
Niestety mlode kobiety tak maja. Moze wynika to z fizjologii? Szukaja opieki na na czas macierzynstwa? A jak wejda w pułapkę jaka tworza spoleczenstwa patrirchalne? W skrajnych sytuacjach traktujace kobiety bardzo przedmiotowo?
No cóż dobra zabawa ludowa.
Sztuczna inteligencja wie, ze w oryginale to tango El choclo
wow!
Ja tam podziwiam jej wokal (barwe, rozpietosc glosu, umiejetnosc operowania nim i to, ze miala odwage pokazac siebie). Wiem, zaraz @collins02 powie, ze to szczyt bezguscia i w ogole. Ale ona byla choc autentyczna niepowtarzalna. Cokolwiek rozumiec przez niepowtarzalnosc.
A te teraz takie klopy-klapy sa bez charakteru, duszy i temperamentu
Nie trafila w swoja epoke. Do owczesnej Polski to pasowala jak kwiatek do kożucha.