ach ci urodzeni manipulatorzy to ich szoł. To samo było z mostem, jak nabierał wozducha i liczył do trzech… A ruskie zostawili po sobie mieszkania tubylców w gorszym stanie niż polski najemca…czasami.
Daj spokoj. Chiny nigdy nie mysla o kims innym niz oni.
Co prawda czesto zdarza im sie zapędzić w ślepa uliczke ja to bywalo na przestrzeni tysiacleci, a ostatnio to jak nie Wielki Marsz, to wybić wróble, jedno dziecko czy ostatnio “zero covid”, ale z czasem raczkiem nieboraczkiem się wycofują.
Ruskich to oni za bardzo juz nie potrzebują poza surowcami (choc i to coraz mniej) i rynkiem zbytu na swoja tandete.
Z Putinrm to sie wszyscy liczą o tyle, ze ma tych glowic atomowych diabli wiedza ile i w jakim stanie, co jemu i jego szurniętym generalom do lba strzeli to sam diabeł nie dojdzie.
A ci, ktorzy posmakowali życia oligarchów tez nie odpuszczą.
Pytanie czy Putin jest jeszcze rozgrywajacym miedzy wojskiem a “biznesem” czy juz tylko pionkiem? I jak jest rola Ławrowa w tym wszystkim?
Szkoleni analitycy sobie na tym zęby łamią - bo co i rusz nowa niewiadoma i to juz bardziej przypomina dzialania na wielowymiarowych macierzach z piecioma niewiadomymi niz grę w szachy…
A ostatnio motto Chin to zachowac stare zwyczaje i wprowadzic nowoczesnosc…
Czyli co? Kolejne superkomputery beda obslugiwane przez operatorow w jedwabnych ubrankach i popijajacych herbate jasminowa? Czy od razu takowe delikatne pokrowce na sprzęt?
Podobno Rosjanie wysadzili most w Nowej Kachowkę ale póki co Tamy nie wysadzili. I do tego nie wiadomo czy wysadzą
Ruscy rozwalili praktycznie całkowicie elektryczność Khersonia.
Moim zdaniem radziecki walec się nie zatrzyma i odetną Ukrainę od morza. Potrwa to tylko dłużej i więcecj ludzi zginie.
Ruscy dostali po dupie i zwiali.
od 3 dnia wojny propaganda ukraińska wmawia nam ciągle, że Ruscy dostają po łbach, że bankrutuje, że amunicji starczy tylko na 2 tyg.
Tymczasem tak wyglądają fakty:
legenda:
czerwony - tereny zdobyte przez Federację Rosyjską
różowe - tereny stacjonowania wojsk ruskich
szare - tereny odbite przez Ukraińców
Gdzieś Ty wyczytał że Ruskim starczy amunicji na 2 tyg?? A to, że dostają po dupie to fakty. Widzę, ze oprócz Harmoniką mamy na forum drugą amebę umysłową ze spranym ruskim mózgiem
czarna lista za wyzwiska
Z przyjemnością. Won mi stąd. iди нахуй
Cześć @Farang witaj w doborowym towarzystwie, On wszystkich mądrzejszych od siebie na ignora daje, To też przejaw spranego mózgu…
iди нахуй
-pozwoliłam sobie poprawić, ponieważ tutaj chodzi o kierunek, a nie o część ciała. Dlatego piszemy razem. yyy…znaczy po ros.to nie wiem, ale Ukraińcy piszą razem.
Nie można popierać działań wojennych Rosji będąc jednocześnie zdrowym na umyśle. To się wzajemnie wyklucza.
Zgadza się. Za popieranie Rosji harmonik dostał bana. Temu żałosnemu konfederaście też się szykuje, tylko nie wie on o tym.
Dziękuję. Żeby być dobrze zrozumianym poprawiłem. Rosyjskiego uczyłem sie wieki temu
Ty napisałeś wtedy po ros. a ja po ukr. A ja mam nadzieję, że ta wojna się skończy szybciej i walec sobie ci co go mają będa mogli wsadzić.
Idzie ku dobremu. Obawa tylko, że świadomy klęski Putin nie sięgnie po broń ostateczną. Tak, czy inaczej i tak poniesie Rosję do porażki, bo odpowiedź Zachodu może być podobna, ale w grę wchodzi tysiące istnień ludzkich i wieloletnie skażenie środowiska. A lata Putina tak czy inaczej są policzone.
Nie wydaje mi sie, zeby ruskie to byl taki walec - zniszczą wszystko i co będą tam robic? Korzonki radioaktywnej trawy podgryzac? Chyba od spodu…
Po co komu ruina? Rozumiem, że ktoś jest chory, ale że tyle osób tam na raz?
Pandemia albo slepa uliczka ewolucji…
Witaj Farang w doborowym towarzystwie.
Ciekawe z kim dydex będzie tu za jakiś czas gaworzył …