Podpiszesz się pod tym tekstem?

Bo noszę przyłbicę a ma ona takie samo zastosowanie.

Wolałem się upewnić ze nie nosi z przyczyn zdrowotnych przed dodaniem komentarza, ponieważ przylbica podobno huka daje i kto kto ją nosi to nie dość że nie chroni przed sobą to jeszcze samemu się mniej chroni… @anon18020312 o przeczytałem twój komentarz teraz.
Chodziło mi o to dlaczego nie nosisz maski a przylbice, w pytaniu xd ani to wygodniejsze, wygląda się komicznie no i takie nieodpowiedzialne dla mnie, jeżeli jesteś wstanie nosić maske.

@humoreska To już ustaliliśmy: wirus jest, pandemii nie ma - wszyscy już wiedzą. Coś nowego byś napisała ku oświeceniu nieświadomych i żyjących w pomrokach…

1 polubienie

Lepsza przyłbica niż maseczka noszona dłużej niż 40 min. Prawo mówi o przesłanianiu ust i nosa. Ale tak mam pewną chorobę dzięki której w maseczce się duszę. Tylko w Polsce nie ma czegoś takiego jak przeciwskazania lecznicze obecnie. Jedynie osoby które nie są w stanie nawet przyłbic nosić są wyłączone z obowiązku.
A tak ogólnie maseczki też nie wszystkie są oki i nie wszystkie są skuteczne. No ale… Jakim prawem antymaseczkowiec wytyka brak maseczki?

2 polubienia

Ja nie jestem antymaseczkowcem… Ale Nawet jeżeli bym był to właśnie miałbym chyba lepszy powód… Bo jeżeli ktoś wierzy w te cała pandemie i nie ma przeciwskazań do noszenia maski to dlaczego nie zainteresuje się tematem tylko idzie na łatwiznę z jakąś przylbica jeżeli maska jest skuteczniejsza… A maske (nie wiem jak się nazywają ale najpopularniejsze) można bez szkody dla nas samych nosić kilka godzin a nawet i dłużej patrząc tylko na to że ona i tak zatrzymuje to co wychodzi z nas samych nawet jeżeli mam ją cały dzień na sobie… Ostatnio czytałem że przylbice przepuszczają zdecydowanie więcej w dwie strony ale to chyba normalne jeżeli masz coś plastikowego tylko przed sobą… Gdyby ktoś w pracy kazał mi pracować przy osobie z przylbica(u mnie w pracy nie można przylbic tak czy tak) to bym odmówił.

mylisz przyłbicę z pół przyłbicą.

1 polubienie

Aha no tak myślałem o półprzylbicy no ale czytałem o przylbicach że badania wykazały coś tam coś tam że jeżeli ktoś na ciebie kichnie albo ty, to to przechodzi dołem a maska całkowicie dopasowana do twarzy to lepsze zabezpieczenie

chroni przed kroplami w powietrzu które wydychamy. Ale tak takie dywagacje też już czytałem. A maseczka jak się robi wilgotna zaczyna również uwalniać bakterie.

2 polubienia

bakterie i wurusy to dwa rozne zyjatka,
maseczki z tkanin polprzepuszczalnych wytrzymuja dosc dlugo, niestety zawsze jest cos za cos - jak sie latwiej oddycha to i wirus na wygodniej :wink:

1 polubienie

Racja - nie osądza się książki po okładce :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie