Jestem tutaj nowa…szukam kogoś kto podsunąłby mi temat na wiersz… możecie wymyślać dowoli, tytuły, nazwy, tematy…każdy pomysł zostanie wzięty pod uwagę! Najlepsze pomysły dostaną jakieś odznaczenie, lajka, serduszko…a jeśli nie to na pewno spotkają się z moją aprobatą! zapraszam do dyskusji i pozdrawiam.
Fraszka o flaszce
Napisz nam na ochłodę
do zimy jakąś odę.
Albo hymn pochwalny,
zimnego piwa w ten dzień upalny…
Usiadłem któregoś dnia i napisałem wiersz. Dluuuuuugi, nawet bardzo długi. Zajęło mi to parę dobrych dni. Wiersz jest o przygodach pewnej skrzydlatej istoty. Tych przygód jest cała masa, zwiedza spora część świata. Wiersz ma także charakter edukacyjny. Zwrotka po zwrotce zostaje on odkrywany przez entuzjastów pewnych lamiglowek. Przy której to zwrotce już jesteśmy Panie i Panowie? W każdym razie zabawy przy tym sporo a najwięcej chyba ma pewien user na b…
A niech Cię…!
Podpisano: user na b.
Taaa wiem co chciałeś napisać
A niech Cię…
wena nie opuszcza
Dzięki
Poczytaj Słowackiego Leśmiana Kochanowskiego
A niech Cię benasku xxxxx,
tak prowadzą xxxxx,
byś nigdy nie stracił ochoty,
na pantropy, więc do xxxxxx,
ale nie xxxxxx automatyczne,
tylko duchowe, zagadki logiczne…
Ten homonim napisałem,
i ze śmiechu się spłakałem…
Polecam Gałczyńskiego,
I Szymborską
Dla mnie ta poezja za wysokich lotów jest. Fredrę to rozumiem, ot, co…
@birbant Fraszki i wszystko co związane z humorem, satyrą, kpiną i absurdem to mój klimat. A Szymborską uwielbiam - tak po prostu, uważam że jest całkiem przystępna.
Szymborską doceniam, ale to nie mój poetyczny klimat.
Też nie mam nabożeństwa do tzw białej poezji.
Temat na wiersz???
Wejdz na moją “prywatę”.
I jeśli sie okaże ze nie robisz sobie jaj,pogadamy…
Nic gorszego od częstochowskich rymów.Disco polo niedopieszczonych.
Niemniej poletko to nie dla kazdego.Czy nie lepiej odwrócić sie na drugi bok,jesli nie ma sie nic do powiedzenia?
@birbant A Kościelski to mój faworyt czasów najnowszych.
Nie każda poezja rymowana, to rymy częstochowskie. Gałczyński? Mickiewicz? Leśmian…? Norwid? Goethe, Schiller? Wymieniać dalej?
Wincenty Kadłubek, niesłusznie uważany za kronikarza, miał boski talent do poezji. Fikcyjną historię Polski napisał po łacinie trzynastnastozgłoskowcem w fantastycznym rytmie i wszystko zrymowane.
A KTO pisze że każda?
Tak sie sklada ze Gałczyńskiego to ja z tomu"Siódme niebo"juz podstawówce cytowałem.