O tym to ja zawsze pamietam.Z tym ze w grudniu,o sobie prawie nie myślę.A jeśli już to tylko pod katem dostosowania swego wolnego czasu, dla potrzeb domu.
To już jednak załatwione.
W stolicy z okazji Barbórki jest już nawet choinka
U mnie w pueblu dekoracje swiateczne zamontowali we wrzesniu.
Ale odpalą ledy pojutrze.
Juz bylam. Wczoraj. W domu św Mikolaja. Taka wycieczka - w tym pierniczenie, szukanie Mikolaja i oczywiscie paczki. Nawet dorosli otrzymali.
W domu to ja robie za Sw. Mikolaja, 6.12 tak symbolicznie, po pierniczku, a konretnie pod choinke.
Z tego, co mi wiadomo, Ukraina jest (ewentualnie była) podzielona. W rosyjskojęzycznej części dominują zwolennicy Dziadka Mroza, a w ukraińskojęzycznej zwolennicy świętego Mikołaja.
Ja dla mnie jak pisałam roznicy za bardzo nie ma. Byle prezenty i to trafione przynosił.
Rosyjski Dziadek Mróz wywodzacy sie z mitologii slowianskiej został przez kacapów wykorzystany i zniewolony. Byl symbolem zimy i nikt mu prezentów nosic nie kazał wcześniej. I to w Nowy Rok???
Jasne, że obchodzę. By było jeszcze fajniej, to do 24.12 otrzymuję każdego dnia jakiś prezencik. 2.12 na przykład było piwo z Meksyku … Negra Modelo.
Smakowało.
Tobie to dobrze. Ja tylko jutro coś pewnie znajdę, a potem to aż dopiero w wigilię.
Fajny masz ten kalendarzyk adwentowy…
Mikołajki tak trochę obok. Dostał mi się prezent, bo do dzieci na świetlicy, gdzie teraz pracuję przyszedł Św. Mikołaj i przy okazji dla pani także nagroda pocieszenia ;-))) Reszta do szukania pod choinką, sama dla siebie też coś tam umieszczę.
Cz
Czyli masz kalendarz adwentowy Ja też mam, ale ze słodyczami, codzienni 1 okienko do otwarcia a w nim 1 czekoladka
Mam i taki i taki czyli na bogato w tym roku…
Dziś poziomica laserowa, bym trzymał poziom…
Piwa w kuflu?
Okolice inowrocławia?
O Poznakowskiego pytasz? Jeżeli tak, to odpowiadam, że to był muzyk. Między innymi z Trubadurów. Kilka dni temu zmarł.
Nie miśku. O logistyka miał wiele ciężarówek
Jego córka kupiła pgr gdzie mieszkał ojciec.
Nie kojarzę, choć wiele spedycji polskich znam, bo z wieloma się w Europie mijałem. Z wieloma stałem na rozładunkach lub załadunkach. Być może, że zapomniałem. Chyba, że znasz nazwę tej firmy.
Poznakowskispedycja
kolejny Sudowskispedycja