Podzielę sie emocjami…
Led Zeppelin z “trójki”.I jak pisano kiedyś,ten sensacyjny,wielkomiejski blues,Since I’ve Been Loving You…
Jedna z najlepszych solówek gitarowych w historii hard rocka…I Robert Plant który przeszedł samego siebie.Głos który wtedy miał w sobie wszystko.Czarnych z bawelnianych pól,białych z przemysłowych fabryk…I jeszcze coś co go odrózniało od innych.Bezczelność rockowej gwiazdy…
To głównie robota Petera Granta [producent] ale wyrósł na scenie demon.Nie było chyba czegoś czego wtedy,Plant by nie zaśpiewał…
Wróćmy jednak do tego co nam bliższe…
LZ w swej najwspanialszej postaci.Muzycznie,medialnie,rockowo-przebojowo…
I gnając coraz szybciej i intensywniej,o bluesie nigdy nie zapominali
5 polubień
mocna pozycja na półce - co tu więcej pisać.
Dobra propozycja na wieczór.
2 polubienia
A jednak sie spóżniłem…Wszyscy poszli spać.Jeno myśmy się ostali 
skończyłem oglądać serial “Dzień zero” i tak zajrzałem. Ale pewnie ludzi juz wymiotło - jak u mnie w mieście o tej porze😁
Ja to z doskoku, ale zaraz ide spać.
1 polubienie
Jak można spać przy tak kultowej muzyce! Wyskakuję z łóżka!
4 polubienia
Akurat mój ulubiony Doug Helvering omawiał ten utwór.
Znasz ten kanał? Gościu jest klasycznym kompozytorem, który recenzuje najlepsze kawałki muzyki progresywnej i rockowej. Przyjemnie posłuchać!
Nie.Niczego takiego nie szukam w necie.Bezczelnie to zabrzmi ale mam to wszystko poukładane w głowie od ponad 30 a czasem 40 lat.Ale skoro polecasz…Może wieczorem posłucham.
To może podziwiaj tę piękną dziewczynę!
1 polubienie
Faktycznie,ładna.I doskonale o tym wie.
Jeśli to ona gra,to rzeczywiście świetnie.Troche tak jakby to być może zrobili Guns albo Greta Van Fleet.No i całe szczęście,nie śpiewała…
Troche to dziwne.Trudno to nawet clipem nazwać,100-procentowa “statyczność obrazu” a na koniec miga mi ze 40 nazwisk w to zaangażowanych 
Ona jest Brazylijką i ma 23 lata! Sprawdź jej kanał na YT, ma mnóstwo tego typu coverów, a także własne utwory. Niesamowita dziewczyna. Myślę, że nie potrafi zrobić kariery…
1 polubienie
I na coverach jej nigdy nie zrobi.Potrzebny jest wlasny repertuar a poza tym,jest wielki znak zapytania,dotyczący śpiewu.Bo jeśli sama nie śpiewa…
Mogłaby zostać akompaniatorem…Być może liderem zespołu.Byle nie z tak idiotycznym zakasywaniem kiecki bo w ogóle nikt poważny nawet nie spojrzy [poza zwyrolami].Trudno nawet sobie to wyobrazić.Takie kariery kobiet do raczej sezonowe odpały i to związane bardziej z singlami [Candy Dulfer] ,rzadziej albumami[Vanessa Mae].
Gitarzystek w ogóle nie kojarzę.Bonnie Raitt przede wszystkim śpiewa.
1 polubienie