Nie wiem dlaczego na głównej nie widać linku tylko dopiero po wejściu w pytanie Manifestacja “Zostaję w Unii” Nawet 100 tys osób na manifestacji w Warszawie
Czyżby ludzie w końcu poszli po rozum do głowy i w końcu zobaczyli do czego prowadzi prezes?
Nie jestem przekonana czy poszli po rozum do glowy.
Zobaczymy co z tego wyniknie.
Nie zapominaj, ze PiS ma za soba kosciol, a ten nawet jest w stanie przekonac wiekszosc owieczek, ze schizmy nigdy nie bylo a katolicyzm ma 2000 lat, a co dopiero Polak katolik? Tego ulepil przeciez Bog jako pierwowzor Adama.
Troche mnie to dziwi, bo z ekonomicznego punktu widzenia KK straci (chcby doplaty do rozleglych wlosci rolnych czy lesnych), ale moze jednak stawia na zascianek i ideologie?
Bo UE jest chrzescijanska na ogół, ale katolicka?
No i Franciszek, papiez naprawde z dalekiego kraju.
(JPII sie za takiego z przepowiedni uwazal)
Inaczej, bardziej globalnie patrzacy na problemy kosciola, ktorym zarzadza? Nie wiadomo ile zdąży, ale zmiany zapoczatkowal.
Fundamentalizm juz sie kiepsko sprzedaje.
Zreszrta talibom i innym imamom idzie to lepiej ![]()
Co do Polski w UE? Nie jestem zwolenniczka teorii spiskowej, ale tak przypadkiem jak grzyby po deszczu wyrastaja partie antyunijne? Nie narzekajace na brak finansowania. Komintern w akcji?
Na razie to napic sie piwa i obserwowac gosci. I cieszyc sie, ze jesien moze byc juz pod znakiem swojskiej grypy a nie covida.
Przynajmniej w Hiszpanii. Kacza zaraza tez daleko, choć partie faszystowska Vox i komunistyczna Podemos sie żrą. Może sie pozabijają i bedzie spokoj?
Taaa 100tys osob XD 300 od razu xd
Wbrew pozorom moglo tyle ludzi byc.
Foczku, w kilka milionow pierwszej Solidarnosci tez dzis trudno niektorym uwierzyc. A zagrozenie dla zaangazowanych bylo wieksze.
Będąc w Brukseli ok. 15 lat temu poznałem część polskiej śmietanki, która miała tam żyć długo i dostatnio na wysokich stołkach. Przyznam, że większość to młodzi i sympatyczni ludzie. Poszliśmy do jakiejś knajpki i gawędziliśmy. Ci ludzie byli pewni, że dożyją do końca swego zawodowego życia przy parlamencie, dobrze wyszkoleni i znający po kilka języków, Ciekaw jestem jak się teraz na tą sytuację zapatrują, gdy Kaczor ze swoją ekipą nie może już robić bardziej dobrze Putinowi jak obecnie tymi swoimi wygłupami …
W sumie to zastanawiajace, przez te prawie 6 lat szarokaczenia sie prezesa Putin na jego temat sie nie wypowiadał. Czasem rząd atakowal ich rzecznik/jakis minister, a od czarnej roboty ma kundla Łukaszenkę.
Nie będzie łatwy? Wystarczy jedno posiedzenie nocne i wyjdzie ustawa, że nie potrzeba bezwzględnej większości parlamentu i referendum. A jakby co, to robić się będzie reasumpcje do skutku. A Duda podpisze wszystko. Senat przegra.
Taka ustawa już jest:
"Zwykła większość w Sejmie i ratyfikacja takiej decyzji przez prezydenta - tyle wystarczy, by Polacy, a konkretnie posłowie, zdecydowali o opuszczeniu przez Polskę Unii Europejskiej.
Takie zmiany w prawie dotyczącym wypowiadania umów międzynarodowych - a taką umową jest nasze członkostwo w UE - wprowadził w 2010 r. rządzący wtedy obóz PO-PSL przy okazji zmieniania ustawy o koordynacji współpracy między Sejmem i Senatem, w związku z członkostwem w UE. W praktyce realne opuszczenie Unii wymagałoby wielu wyjątkowo skomplikowanych zabiegów, jednak samo podjęcie wiążącej decyzji byłoby - jak się okazuje - wyjątkowo łatwe i przy obecnych sejmowych obyczajach mogłoby zająć mniej niż jeden dzień."
I to jest dopiero ironia losu… ![]()
Pamiętasz jeszcze nie dawny Strajk Kobiet? Widziałeś zdjęcia z dużych miast? Protesty były nawet za granicą U mnie w miejscowości 71 tys z hakiem szedł marsz przez jakieś 10 minut kolumnami a na rynku nie było gdzie nogi postawić bo wszędzie byli ludzie
To chyba pozostało się już tylko modlić aby nas Opatrzność chroniła przed takimi rządzącymi jak prezes
Te protesty gówno dają. Tylko wybory w 2023 mogą pomóc. Mamy 2 lata by zmądrzeć.
Wytłumacz to babciom i dziadkom oglądającym kurwizje i latającym bez przerwy do Kościoła dla których nie ma innej partii jak PiS a reszta to tylko oszusty i złodzieje Poza tym to nie ma gwarancji że prezes nie dopuści się machlojek przy wyborach bo przy 2 ostatnich ludzie mają wątpliwości Sąd Najwyższy to ludzie prezesa
I to jest źródło problemu. Seniorzy i prowincja którzy wybierają PiS.
Elektorat opozycji z wyjątkiem wyborców konfederacji jest za granicą.
Jak dla mnie to wybory już nic mogą nie dać bo Kaczyński będzie robił wszystko żeby się utrzymać przy władzy i dopuści się fałszerstw jeżeli już nie dopuścił
Suski juz drukuje karty wyborcze… ![]()
Teraz to już nawet takie żarty nie śmieszą…Kiedy Jarosław prowadzi pociąg (Polskę) do przepaści z każdym rokiem dodaje gazu
to juz Gomulka stal nad brzegiem przepasci i zrobil krok do przodu…
Te od prowincji się odzajączkuj. W mojej wiosce nie ma ani jednego zwolennika PIS.
A nie Sasin?