Kto z polityków jest/był waszym zdaniem najbardziej wiarygodny “słowem i uczynkiem”?.
Z rozmaitych wzgledow,ludzie wzajemnie sie wykluczający.A wiec Witos,Geremek,Kisiel…
Ale przede wszystkim,Edmund Burke!Czlowiek ktory w tej materii,jest dla mnie opoką.
A dalej,William Willberforce oraz moj ulubiony premier,William Pitt.Benjamin Disraeli takze imponuje.Po dzis dzień.
Zaufanie do polityka to oksymoron.
W praktyce fałsz. W teorii prawda. Do polityki idzie się po przywileje, hajs, mandaty i immunitety. Interes wyborcy jest na drugim lub trzecim miejscu.
Tusk ![]()
Gumowy czy wkurzanie ludzi jest dla Ciebie czymś w rodzaju zabawy czy przyjemnością? Jesteś może krewnym Harmonika? W realu też starasz się wkurzyć każdego, kogo zobaczysz? To jakiś rodzaj zabawy? Nie jest Ci potem głupio, gdy ludzie, którzy dotąd odnosili się do Ciebie życzliwie nagle przestają reagować na Twoje wypowiedzi? Czy te Twoje drobne złośliwości sprawiają Ci jakąś radość?
Też jestem tego zdania!
Nie rozumiem? Wkurzanie ludzi? To jeszcze nie ma tutaj odpowiedzi związanej z PiS? XD Czy ja kiedykolwiek tutaj kogoś wkurzyłem? Xd ludzie którzy odnosili się do mnie życzliwie Tutaj a później zaczeli mnie ignorować… świadczy to o ich głupocie a nie jest to powód że to mi ma być glupio
Musi gumowy uczen "czarnoksieznika"![]()
![]()
Dama gdy mówi “nie” to znaczy “może”
Gdy mówi “może” to znaczy “tak”
Gdy mówi “tak” to nie jest sama.
Polityk gdy mówi “tak” to znaczy “może”
Gdy mówi "może"to znaczy “nie”
Gdy mówi “nie” …to nie jest polityk.
Politykom nie warto ufać. I to zarówno na rządowych jak i lokalnym szczeblu.
W ogóle slowo"zaufanie",jest tutaj chyba nie na miejscu.Ufa sie przyjacielowi lub komus kogo sie kocha.
A tu?Co my tu mamy jak nie calkowite tego przeciwienstwo ![]()
Fajna freudowska pomyłka
![]()
To znów ten słownik ( piszę w komórce)
Miało być “dama”
Paradoksalnie – Janusz Korwin Mikke! Poglądy jaki ma, każdy wie, ale jest chyba jedynym politykiem, który nigdy nie zmienił zdania. Konsekwentnie trzyma się swoich poglądów od kilkudziesięciu lat.
Prawda. Wprawdzie wiele z jego poglądówzupełnie mi nie pasuje, to z kilkoma się zgadzam. Niestety, zdecydowanie więcej jest tych na NIE.
Do teraz nie wiem jak oceniac jego"flirt" z liga polskich rodzin.Ale faktycznie.Gdy czytam felietony w Angorze lub Najwyzszym Czasie,kregosłup pozostaje na swoim miejscu.
A jeśli się zakocham w polityku??? ![]()
No to trzymam kciuki ![]()
Hmmm, w moim wieku? To musisz bardzo mocno trzymać… ![]()