Ja mam nadzieję że te nowe fundusze pójdą głównie na służbę zdrowia. Bo jak patrzę na nasze statystyki zgonów to mam wrażenie że to Afryka albo indie a nie europejski kraj.
Ziobro uważa że Polskę stać na własny fundusz odbudowy a Unia odbierze nam suwerenność.
Ciekawe kto miałby płacić? Episkopat?
PiS ma “chlopca do bicia” w postaci UE, a niekompetentni urzednicy na co zwalac wlasna glupote.
a jakby jeszcze wspomniec o naplywie pieniedzy od tych co za chlebem wyjechali, ale rodziny utrzymuja w Polsce mogac legalnie pracowac za granica?
Nie ma rzeczy idealnych. Każda ma swoje dobre i złe strony. Ale liczy się bilans zysków i strat. A przynależność do UE, to bilans dodatni. Tyle w temacie.
Dla mnie źle się nas przygotowało do wejscia do UE. I ten skok cen np gazu. Dzień przed wejściem tankowałem po 1,23 dwa po wejści 1,68
Nigdy nie bylem wielkim entuzjastą UE.Głownie dlatego ze w parlamencie swoje synekury utwardzają od lat wichrzyciele z końca lat 60-tych w Europie Zachodniej.Jeden sie nawet fajnie nazywa…Daniel Cohn-Bandit,jesli nie przekęcam ![]()
Po latach jednak,nie jestem tez az takim krytykiem jak moim pobratymcy ideowi,choćby z UPR.Po prostu baaardzo daleko nam do Szwajcarii czy Norwegii aby kroczyć przez życie samodzielnie.Smutne ale prawdziwe.
Tym bardziej ze to samostanowienie ktore samo w sobie jako miare wolności, calym sercem zawsze popieram,znalazłoby sie niechybnie w rękach pisu a nie UPR…
Pieniądze z UE docierają w sposób w miare czytelny i uporządkowany.Jakos nie potrafie sobie wyobrazić aby równie rozsądnie wyglądało to w ramach samodzielności.
Jeszcze smutniejsze.