w powstaniach? Czyli na te debilne maseczki będzie dalej popyt, bo każde auto będzie powinno je mieć, a nawet kilka, aby ktoś jakiejś nie zapomniał mieć.
- Nie
- Tak
- Trudno powiedzieć
- Mam jeszcze inne zdanie na ten temat
0 głosujących
w powstaniach? Czyli na te debilne maseczki będzie dalej popyt, bo każde auto będzie powinno je mieć, a nawet kilka, aby ktoś jakiejś nie zapomniał mieć.
0 głosujących
Nie wiem czy przyjazne czy nie. Sadzac po wprowadzanych przepisach stosuje sie metode kija nie marchewki. Kiepski sposob na egzekwowanie czegokolwiek.
I to juz nie chodzi o maseczki.
Debilne są tylko maseczki własnej roboty, niezabezpieczające przed niczym. FFP2 lub FFP3 już debilne nie są.
Tam gdzie zachorowalnosc jest obecnie bliska zeru maseczka moze być jakakolwiek, bo to działanie raczej psychologiczne zmuszajace do zachowania ostroznosci i higieny.
A swoja droga to niedlugo w knajpach bedzie mozna jeść z podlogi tak wszystko doszorowane i zdezynfekowane.
I jak sie ciesza, ze klientów maja?
Co nie zmienia faktu, ze jednak kryzys zaglada w oczy. Sektor uslug lezy i kwiczy. A jak ludzie przestawia sie na oszczedne gospodarowanie dobrami materialnymi to nie chce byc w skórze Chińczykowi czy krajow, które zyja tylko (lub w duzej czesci) dzięki taniej sile roboczej.
A w ogole cud sie stał. Znalazly sie pieniadze na nową przychodnie lekarska w mojej wsi. Dotychczasowa od 40 lat miesci się w blaszanym baraku. I na uporządkowanie strefy buforowej przy parku naturalnym.
A to ze wzgledu na turystow. Ci nieliczni beda miec wieksze wymagania. Ograniczenie dostępu do plazy musi byc zrekompensowane jakością. I nowymi pomyslami na spedzanie czasu.
Państwo policyjno kościelne
Czarne zastapilo czerwone?