"Polskojęzyczne forum"

Czy Wy również otrzymaliście od admina „instrukcję obsługi” polskojęzycznego forum… sporządzoną w języku angielskim? O.O

Sam już nie wiem, czy to szczyt elegancji, czy po prostu subtelny trolling na poziomie administracyjnym?

O ile to nie jakieś oszustwo, to prawdopodobnie jakaś systemowa wiadomość z nieprzetłumaczonej części systemu, czy jakoś tak.

Oczywiście że tak, ale to daje do myślenia czy w Polsce jest jakieś forum dyskusyjne które jest w polskich rękach a nie tylko polskojęzyczne, czy już wszystkie są w rękach obcych wydawców

Serwer jest w Kanadzie i wzór tego forum również pochodzi z Kanady. Został maksymalnie dostosowany do języka polskiego po wielu przeróbkach. Nie wszystko się dało przerobić. Jeden z naszych kolegów na tym forum ma firmę komputerową w Kanadzie i jesteśmy na serwerze tej firmy. To forum jest prywatną własnością jednego z naszych userów.
A skoro to forum funkcjonuje po polsku, no to nie może nazywać się angielsko czy chińskojęzyczne, prawda? To czepianie się “polskojęzyczności” jest zupełnie niezasadne w tym przypadku i nosi znamiona pewnego prowincjonalizmu myślowego. Poza tym wielu z nas żyje za granicą i pewnie koledze też to się nie podoba bo przecież prawdziwi Polacy mieszkają tylko w Polsce a Polska dla Polaków.

Pęd dla pędraków, rum dla rumaków, a masło dla maślaków … :wink:

A draby na drabiny, a konserwatorzy do konserw a konserwy do konserwatorium. :joy:

Kury do kurtyny, byle co na byliny, a skóry … … sierścią do góry. :upside_down_face: :rofl:

homofonik
Nie obdzieraj xxxxx x xxxx,
kiedy jeszcze żyje i gdacze.
bo rosół robi się inaczej. :face_with_tongue:

Zaraz tu się będą zlatać @ihtiel, @joko @benasek @Bingola

rofl

Admin twórca forum mieszka w Kanadzie i forum technicznie tam sie znajduję na serwerach firmy jego żony przynsjmniej tak było Oprogramowanie jest po angielsku tyle że przetlumaczone tutaj dla Polaków

Już to powyżej tłumaczyłem.

Homofonik

Nie obdzieraj xxxxxxxxx

Piór od razu x xxx xxxxx

Wpierw zacznij od jednej ośle,

Potem się kolejne dośle… :winking_face_with_tongue:

Hue, hue hue…! :grinning_face: :+1:

A koniak dla koni… :slight_smile:

Wulkany dla wulkanizatorów!

Słonina dla słoni!

A kremy do krematorium!

Życie w internetach bywa ciężkie. Człowiek próbuje dostrzec w czymś zabawny paradoks, a nagle dostaje oficjalną łatkę faszysty i prowincjonalnego prostaka. Najwyraźniej mój intelektualny dryf poszedł w bardzo niepożądanym kierunku xD

Chyba jesteś przewrażliwiony w temacie: łatka faszysty. Nawet nie pomyślałem, że coś w mojej wypowiedzi mogło przylepiać komuś łatkę faszysty. Do swojego komentarza skłoniła mnie odpowiedź kolegi NoToCo44 a nie samo pytanie, które było dość dowcipne.
I mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłem samą istotę polskojęzyczności naszego forum.

Pewnie kolego i wiem o czyją odpowiedź chodziło :slightly_smiling_face: zwyczajnie bekę sobie robię i pozdrawiam :grinning_face:

Zauważyłem, że kolega ma skłonności do żartowania, ironii i sarkazmu tudzież. To są bardzo zdrowe skłonności. Popieram zatem takie skłonności więc mi nie wadzą. Również pozdrawiam. :slightly_smiling_face: