Zapraszam - KLIK!
Mój wynik: 9/13
Źle: Czarna Owieczka (pierwsze słyszę), układ okresowy (to on ma aż tyle grup?), Opowieści z Narnii i jakaś kokardka.
7/13
10/13
Miasto, fosfor, środek kokardy.
12|13 Czarna owieczka mnie zaszkodziła. Reszta nietrudna.
@Bingola Pomogłeś mi niechcącą z tym układem okresowym, komentując, że nie wiedziałeś, że tyle tego jest, więc kropłem w największą ilość.
Bo ja szujowato nieharmonijny jestem!
12/13
Narnia to jednak nie moje klimaty,
owieczke ustrzelilam na rozsadek, kokarde to pamietalam - jakas przepychanka heraldyczna byla jak sie prezydent Bul-Komorowski w nieodpowiedni zestaw kiedys przystroil. reszta latwa.
Córki czytały Narnię, młodsza do tej pory ma całość.
mnie to juz nie objelo, podobnie jak Harry Potter…
Mnie musiało.
8/13.
Żle: Lubin, chełbia, fosfor, woj. Swiętokrzyskie, opowieści z Narni.
Ustrzeliłam dwa !
8/13
Misiek, no co Ty, na manify chodzisz a tej kokardki nie skojarzyłeś… ?
To nie jest kokardą tylko kotylion. Ja sobie wyobrażałem coś zawiazanego na kształt typowej kokardki, A tam trudno się zorientować jaki kolor jest gdzie.
Kokardki też mogą być kotylionami. Tak, naprawdę, to kotylion jest zabawą, w której uczestnicy mają jednakowe odznaki z wtążeczek czy kokardek, i takich innych, zwanych też kotylionami.
Ale to tylko tak mi sie jakoś udało, bo sporo strzelałam na zasadzie, że “gdzieś coś dzwonią ale nie wiem, gdzie”. Narnię faktyczne ustrzeliłam w ogóle nawet nie wiedząc, że " dzwonią" i o co tu biega.
no i slysze takie postukiwanie mlotka o kowadelko - KUJON!!!
Okonek, przysięgam, chyba połowę ustrzeliłam. Normalnie aż mnie zatkało, jak zobaczyłam wynik.
Czasem to dzwonienie za uszami dużo daje @joko