Ponieważ cisza

W związku z ciszą wyborczą, wzorem najlepszych wzorców, np. kościelnych, mam kilka niezwiązanych z wyborami pytań:

• gdzie są respiratory?
  • gdzie jest 70 baniek od Sasina?
  • gdzie kasa z Getbacku i SKOKów?
  • gdzie dary na PCK, co je PiSowcy ukradli?
  • gdzie milion elektrycznych fur?
  • gdzie jest 100 tys. tanich mieszkań?
  • gdzie jest wrak?

Gdzie jest długopis?

Ja też się pytam :wink:

I po co nam Przekop Mierzei Wiślanej skoro z Elbląga do Gdańska jest pół godziny drogi tirem, a jak trochę więcej będziemy rozładowywać w Elblągu to trochę mniej w Gdańsku … I gdzie tu logika za takie duże pieniądze … Jakby jeszcze na dodatek z tego zalewu wiślanego już się nie dało wypływać …

To jest takie utopienie pieniędzy w błoto skoro i tak to nic nie zmieni …

Jakby już 500+ i okradanie nas przez PiS i KK nie rozwalało wystarczająco naszych finansów …

Nie. Przyjdzie inne, zlikwiduje 500 i będzie kradło tyle że wyjdzie na to samo co teraz xd

Kraść niech kradną tyle samo XD, ale niech przy okazji zrobią coś dobrego … Niech nie trwonią naszych pieniędzy na byle co …

Dużo sensowniejsze od tego Przekopu Mierzei Wiślanej byłoby dokończenie tej drogi ekspresowej S7 …

Ja nie jestem taki wspaniałomyślny, nie zgadzam się na żadną kradzież naszego dobra za jakąś namiastkę dobrego uczynku. Kradzieży, przywłaszczeń, różnego chachmęcenia a także marnotrawstwa mamy w sferach gospodarczych i politycznych dostatek. Żadnego zielonego światła na więcej.

Napisałem XD żeby było wiedzieć jak to czytać, a był to komentarz skierowany do @GumowaKaczka co też narzuciło pewien styl wypowiedzi :wink:

Odcinek od Elbląga do Gdańska jest chyba zrobiony

Zgadza się. Spójrz na mapę

Co to za podwójne standardy? Jestem jakiś gorszym sortem?

To XD nie jest dla mnie zbyt czytelne. Wiem co chciałeś powiedzieć ale podtrzymuję moje radykalne stanowisko.

Nie po prostu - lubisz sobie robić jaja i w stosunku do Ciebie odpowiadam po prostu “Specyficznie” :wink:

Kradną bo im się należy.

Tak samo, jak @Antykwa absolutnie nie zgadzam się na żadną kradzież, nawet najmniejszą.
Nie zgadzam się na złodziejstwo rządowe, którego ostatnio mieliśmy w Polsce sporo. Nie będę wymieniał. Nie zgadzam się też na marnotrawstwo publicznej kasy, co też ma miejsce w kraju nad Wisłą. To są ruskie standarty, ale tym co kradną, te standarty nie przeszkadzają. A na dodatek spocony Duda krzyczący, wymachujący rękami, kłamiący na temat uczciwości. Totalna bezczelność i prostactwo.

Gdzie są pakiety wyborcze?

Podobno zlokalizowano je w starych magazynach RUCH, w Lodzi, gdzie kiedys przetrzymywano przeterermniowana prase. Obecnie magazyny prywatne.

widziano także osła którego mrówka niosła

Nigdy ich nie było. Zamiast pakietów drukowano plakaty z urzędującym długopisem.

Ja wiem ty wiesz a barany myślą ze Trzaskowski zajumał

Co możemy zrobić ? Bądźmy szczerzy :confused: